Energiakeskittymä tutuksi Vaasan lukiolaisille

Julkaistu 2016-11-16 15:17:26 EET.

Vaasan lyseon lukion ensimmäisen vuoden oppilaat tutustuivat opetuslaboratorio Technobothniaan keskiviikkona 16.11. Vierailu oli osa Vaasan seudun kouluille parhaillaan kehitettävää energiastrategiaa, jossa koululaiset perehtyvät teknologiateollisuuteen ja paikallisiin yrityksiin.

Tavoitteena on sisällyttää energia ja energiaklusteri opintosuunnitelmiin siten, että se on luonnollinen osa oppimista esikoulusta lähtien.

- Aika monelle oppilaalle tulee yllätyksenä, että omassa kotikaupungissa on energiakeskittymä, joka tarjoaa monipuolisia työpaikkoja ja mielenkiintoisia koulutusmahdollisuuksia, kertoi Vaasan lyseon lukion opettaja Merja Potka.

Energiapäiväksi nimetyn tapahtuman tiimoilta Technobothniassa vieraillut ryhmä kävi tutustumassa lisäksi ohjelmistotalo Wapiceen.

ymparistolaboratorio.jpg

Ympäristölaboratoriossa Eija Iivari havainnollisti, miten Kyrönjoesta tuleva juomavesi käy läpi monimutkaisen prosessin ennen kuin siitä tulee raikasta juotavaa vaasalaisille.

konetekniikka_yumi_2.jpg

Konetekniikan laboratorion uusi robotti Yumi on suunniteltu yhteistyöhön ihmisen kanssa, kertoi Osku Hirvonen.

sähkötekniikka_laboratorio2.jpg

Sähkötekniikan koulutuspäällikkö Juha Nieminen muistutti, että Vaasan energiakeskittymän menestys pohjautuu koulutukseen, jossa on kuunneltu työelämän tarpeita.

tietotekniikka_nao.jpg

Tietotekniikan Nao-humanoidirobotilla harjoitellaan ohjelmointia, esitteli Ari Urpiola.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

---

Vaasan seudulla on Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskittymä EnergyVaasa. Keskittymän 140 yritystä vievät tuotteita ja ratkaisuja kaikkialle maailmaan ja kotiuttavat merkittävän osan maailmalla tehtävistä energiainvestoinneista Suomeen. EnergyVaasa vastaa kolmanneksesta koko Suomen energiateknologiaviennistä ja työllistää neljänneksen koko alan työvoimasta.

Takaisin