COSRE 2013: Yrityksen yhteiskuntavastuun opiskelua Brnossa

Julkaistu 2013-04-17 09:22:58 EEST.

Seitsemän Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijaa matkasi maaliskuussa Tsekkeihin kahden viikon intensiivijaksolle perehtymään yrityksen yhteiskuntavastuuseen. Mukaan lähtivät opettajavaihdon merkeissä myös sosiaalialan lehtori Tytti Hyttilä-Huhta ja liiketalouden lehtori Leena Pommelin-Andrejeff.

Mendelin yliopistoon saapui opiskelijoita opettajineen myös Tanskasta, Belgiasta ja Liettuasta tsekkien ja suomalaisten lisäksi. Kahden viikon aikana seurattiin monipuolisia luentoja, ja lisäksi tehtiin vierailuja eri kohteisiin.

Opiskelijat tutustuivat myös pienryhmissä valitsemaansa kohdeyritykseen ja sen toimintaan yhteiskuntavastuun näkökulmasta ja laativat sille myös kehittämissuunnitelman. Intensiivijakso päättyi pitkäperjantaina projektitöiden esittelyyn ja todistusten jakoon.

– Hyvää kielitaidon ja kansainvälistymisen harjoitusta kaikille, kommentoi Leena Pommelin-Andrejeff, joka oli tyytyväinen vaihtoviikkonsa antiin. Vaikka päivät olivat pitkiä, niin iltaisin opiskelijat ehtivät viettää myös mukavaa yhdessäoloa ja solmia uusia kansainvälisiä ystävyyssuhteita.

Tytti Hyttilä-Huhta puolestaan toteaa, että kielitaidon karttumisen ja kansainvälistymisen lisäksi oli hienoa, miten monialaisuus näkyi opiskelijatiimien työskentelyssä. Sekä liiketalouden että sosiaalialan opiskelijat toivat yhteiseen tehtävään oman alansa osaamista.

Mukana olleet VAMKin liiketalouden ja sosiaalialan opiskelijat pääsivät verkostoitumaan myös keskenään ja vaikka paluumatkalla varhainen herätys väsyttikin, niin kaikki vakuuttivat kokemuksen olleen mainio ja suosittelevansa vastaavaa lämpimästi.

Kuva-1--VAMK-Team--Jussi-Virtasen-julkaisulupa_WEB.jpg

Kuva: Jussi Virtanen

 

Kuva-2---Brno-Team-working-by-Leena-P-A_WEB.jpg

Kuva: Leena Pommelin-Andrejeff

 

Kuva-3--Cosre-Group-by-Mendel-University---julkaisulupa-Eva-Pavlikova_WEB.jpg

Kuva: Eva Pavlikova

Teksti: Tytti Hyttilä-Huhta ja Leena Pommelin-Andrejeff

Takaisin