Aurinkoinen aamiainen siivitti yhteistyöideat lentoon

Julkaistu 2016-06-02 16:06:53 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun sosiaalialan yksikkö järjesti alan yrittäjille aamiaistilaisuuden VAMKin uudella kesäpihalla.

- Tavoitteenamme oli luoda yhteys pk-yrittäjiin ja antaa heille tietoa sekä mahdollisuuksia kertoa yhteistyötoiveistaan VAMKin eri koulutusyksiköiden kanssa, kertoo lehtori Sinikka Palosaari.

Tilaisuudessa Vaasan keskussairaalan hallituksen puheenjohtaja sekä kaupunginhallituksen jäsen Hans Frantz kertoi sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusnäkymistä, jotka ovat haastavat ja aiheuttavat monia muutoksia sosiaali- ja terveysalan kentässä. Frantzin mukaan sote-uudistus on Suomen historian suurimpia yhteiskunnallisia muutoksia. 

www_aamupala2.jpg

Vaasan seudun sosiaalialan yrittäjät nauttivat aamupalasta VAMKin aurinkoisella kesäpihalla.

www_Frantz.jpg

Hans Frantz puhui sosiaali- ja terveysalan uudistusnäkymistä.

Yhteistyötoiveet eteenpäin

PK-Inno -hankkeen projektipäällikkö Kenneth Norrgård kertoi yrittäjille yhteistyön eri mahdollisuuksista VAMKin opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Asiantuntijoiden puheenvuorot siivittivät yrittäjiä innokkaaseen keskusteluun. Myös tunnelma oli leppoisa ja sääkin suosi.

- Saimme monia ideoita yhteistyöstä, jota lähdemme suunnittelemaan tulevana syksynä yhdessä heidän kanssaan, kertoo lehtori Heidi Blom.

Yrittäjät esittivät toiveita muun muassa monenlaisesta opiskelijayhteistyöstä, asiantuntijuusvaihdosta, täydennyskoulutuksesta, liiketoiminta- ja atk-osaamisesta, markkinointikyselyistä sekä nettisivujen rakentamisesta.

Aamiainen järjestettiin yhteistyössä Vaasan yrittäjät ry:n ja Vaasanseudun Kehitys Oy:n (VASEK) kanssa.

www_Kenneth.jpg

Kenneth Norrgård kertoi yrittäjille, millaista yhteistyötä työelämän kanssa on aiemmin tehty.

www_VASEK.jpg

Vaasan yrittäjien toiminnanjohtaja Maija Aarnio ja VASEKin yritysneuvoja Sari Saarikoski iloitsivat yrittäjien uusista yhteistyömahdollisuuksista VAMKin kanssa.

Teksti: Heidi Blom ja Sinikka Palosaari
Kuvat: Aira Bragge, Heidi Blom ja Eliina Salmela

Takaisin