Ajopäivä 2012: Koneykkösten kokoonpanoprojektien esittely- ja ajotilaisuus

Julkaistu 2012-05-03 10:23:32 EEST.

Torstaina iltapäivällä 26.4.2012 kuultiin Tekun takapihan parkkipaikalla moottorien pärinää ja pauketta, sekä sähkömoottorin surinaa. Konetekniikan 1. vuoden opiskelijoiden ajopäivä oli kovassa vauhdissa ja tiimit ottivat mittaa toisistaan parkkipaikalle rakennetulla kilparadalla. Aitoon moottoriurheilutapahtumaan kuuluu aina käristemakkara, sinappi ja ketsuppi. Myös näitä elementtejä oli tarjolla grillauspisteessä, jota hoiteli suvereeniin tyyliin Mika Billing.

Radalla1_webbiin.jpg

Sebastian keskittyy pujotteluun.


Ennen ajopäivää oli kuitenkin tehty paljon töitä - tämä iltapäivä kruunasi koko lukuvuoden ahkeran opiskelun. Kone- ja tuotantotekniikan osaston opinnot on järjestetty jo parin vuoden ajan juonteiksi, joissa opinnot tukevat toisiaan ja liittyvät aina yhteiseen projektiin. Ensimmäisen vuoden syksyllä opiskelijatiimit purkavat skootterin tai mönkijän ja laittavat sen tämän jälleen ajokuntoon kevään aikana. Tämä ajopäivä on kokoonpanon armoton deadline – jos laite ei ole täysin toimiva kisakatsastuksessa, sillä ei myöskään ajeta.

Katsastus1_webbiin.jpg

Katsastus oli tarkkaa puuhaa.


Ajopelien kisakunto varmistetaan sillä, että tiimit toimivat tarkasti ennalta laaditun projektisuunnitelman mukaisesti. Tämä edellyttää sitä, että kaikki tiimin jäsenet oppivat ottamaan vastuuta omista töistään ja toimimaan ryhmän hyväksi. Opiskelijat jaettiin toisiaan täydentäviin tiimeihin syksyllä heti opintojen alussa. Näiden tiimien yhteispeliä on sitten hiottu pitkin vuotta ja tulokset näkyivät nyt yhteishenkenä ja yhdessä yrittämisenä. Ja kaikki laitteet – totta kai - toimivat hienosti.

Myös ajotapahtumaa edeltävä raporttien esittelytilaisuus hoidettiin mallikkaasti. Kaikki tiimit olivat saaneet esityksiin omaa näkökulmaa ja oman tiiminsä ajatuksia. Esitysten jälkeinen palautekeskustelu oli kaikin puolin rakentavaa ja antoi opettajakunnalle eväitä kehittää ensi vuoden juonteita vielä paremmiksi.

Tulokset

Kisassa piti ensin kiihdyttää n. 50 metriä, toiseksi peruuttaa tolppien väliin ja kolmannella osuudella pujotella maaliin. Joka tiimin neljä parasta aikaa laskettiin ja yrittää sai niin monta kertaa kuin ehti. Nopeimmat yksittäisajat:

1. Mikko Heikkilä 17,9s
2. Mikkel Näkkäläjärvi 18,9s
3. Sebastian Sjökvist 19,2s
4. Jussi Mäki-Saari 19,8s
5. Henry Viertola 20,1s

Mestarit1_webbiin.jpg

Voittajien hymy oli leveä


Kisan voittajaksi selvisi Tiimi 3 (Camilla Hagström, Joni Hakala, Jukka Kesseli, Jussi Mäki-Saari, Mikko Strang ja Henry Viertola). He saivat toimialajohtaja Jorma Tuomiselta ”pääpalkinnon” eli kipparinlakit. Yllätyspalkinnolla eli ”päällikön munilla” palkittiin Tiimi 5 (Tea Häggblad, Matias Kontio, Antti Kultalahti, Mikkel Näkkäläjärvi, Juha Pylkkä ja Kristian Syrjä). He olivat projektin kuluessa auttaneet eniten muita tiimejä.

Munat1_webbiin.jpg

Eniten muita auttanut tiimi sai ”Isännän Munat”


Katso Youtubesta video ajopäivästä.

 

Teksti: Juha Hantula

Kuvat ja video: Markku Kuusinen

Takaisin