ABB ja VAMK vahvistavat teollisuusprojektien osaamista Vaasassa

Julkaistu 2011-11-10 12:58:39 EET.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK ja ABB toteuttavat kuluvana syksynä yhdessä jo kolmatta kertaa opintojakson, jossa sähkötekniikan opiskelijat perehtyvät ison teollisuussähköistysprojektin koko elinkaareen. Täsmäkoulutus antaa eväitä vaativiin globaaleihin sähköistysprojekteihin.

Kurssilla käydään läpi projektin eri vaiheet kuten myynti, projektinhallinta, suunnittelu ja työmaatoiminnot. Kaksi kurssin kahdeksasta jaksosta järjestetään ABB:llä, missä opiskelijat pääsevät tutustumaan oikeiden projektien toteutukseen, työkaluihin ja kokemuksiin.

”Kyse on globaaleista projekteista, joiden suuruusluokka vaihtelee kymmenistä tuhansista kymmeniin miljooniin euroihin ja kestoaika muutamasta kuukaudesta useampaan vuoteen. Onnistunut projekti vaatii sähkötekniikan hallinnan lisäksi muun muassa yhteistyö- ja kommunikointikykyä, talousosaamista, kielitaitoa sekä kokonaisuuksien hallintaa. Yhteistyöllä haluamme laajentaa opiskelijoiden kuvaa ABB:stä sekä kehittää projektitoiminnan osaamista. Näille osaajille on ABB:llä kysyntää”, projektoinnin päällikkö Seppo Vanhamäki ABB:ltä sanoo.

Työelämäyhteistyö kehittää koulutuksen sisältöjä ja vahvistaa opettajien osaamista, tarjoaa opiskelijoille kiinnostavia opinnäyte- ja projektitöiden aiheita sekä harjoittelupaikkoja.

Kurssille osallistuvat ovat opintojensa loppuvaiheessa. Aiemmat kurssit ovat poikineet opiskelijoille muun muassa opinnäytetöitä ja kesätöitä ABB:llä. Moni on myös työllistynyt vakituisesti yhtiön palvelukseen.

Takaisin