120 hengenpelastajaa!

Julkaistu 2017-03-21 10:19:57 EET.

- Kun tempaistaan hyvän asian puolesta, VAMKin opiskelijat ovat mahtavasti mukana, kiittelee Juha Varis, toisen vuoden hoitotyön opiskelija, joka oli mukana järjestämässä verenluovutustapahtumaa oppimiskeskus Alereen.

Maanantaina 20.3. järjestetty tapahtuma houkutteli paikalle satoja opiskelijoita ja muita vaasalaisia. Ennakkohaastattelujen jälkeen luovuttajiksi kelpuutettiin 120 osallistujaa.

Varis_Tienvieri.jpg

Hoitotyön opiskelijat Juha Varis ja Jenny Tienvieri olivat mukana viiden opiskelijan tiimissä, joka järjesti tapahtuman.

Tapahtuma oli osa tulevien sairaanhoitajien opintojaksoa, jossa harjoiteltiin projektinjohtamista ja -hallintaa. Opettaja Paula Hakalan innostamina opiskelijat päättivät toteuttaa verenluovutustapahtuman yhteistyössä Veripalvelun kanssa.

- On ollut hienoa seurata, kuinka organisoitua ja valvottua Veripalvelun toiminta on, ja miten ammattitaitoisia ihmisiä siellä työskentelee, kertoo Jenny Tienvieri.

Verenluovutustapahtuman suosio yllätti jopa itse järjestäjät, jotka toivovat Aleren tilaisuudesta jokavuotista.

- Kaikki on sujunut tosi hyvin, meillä on mahtava tiimi. Kurssi oli muutenkin opettavainen, nyt saatiin hyvä käsitys siitä, mitä projektin vetäminen tarkoittaa, sanoo Tienvieri.

Sairaanhoitajien työhön kuuluu myös tilaisuuksien ja tempauksien järjestämistä, mihin opintojakso valmensi erityisesti.

- Ja totta kai sairaanhoitajaopiskelijan pitää oppia myös verinäytteen ottamista, hymyilee Varis.

verenluovutus2.jpg

VAMKin toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelijoiden järjestämä verenluovutustapahtuma houkutteli paikalle satoja vaasalaisia.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Takaisin