4.1. U-asema

Jos talletat tai poistat tiedostoja kotihakemistoosi sekä Windowsissa (U: -levyasema) että Linuxissa ($HOME), ovat tiedostot käytettävissä tai poistettavissa samanaikaisesti molemmissa järjestelmissä. Tämä on mahdollista, koska Linux- ja Windows-AD -ympäristöt käyttävät yhteistä kotihakemistoa Linux-palvelimella.

Kotihakemistossa on kullekin käyttäjätunnukselle varattu tiedostojen tallentamiseen vähintään 1024 megatavun kokoinen levykiintiö, jota lisätään automaattisesti opintojen edetessä. Voit tarkistaa U: -levyaseman tilankäytön Windowsissa valitsemalla My Computerista U: -aseman ja sieltä hiiren oikealla napilla Properties. Opetuksellisista syistä kiintiön kasvattaminen on mahdollista. Keskustele tällöin opettajasi kanssa - levykiintiöiden lisäyspyynnöt hoidetaan siis opettajan kautta. (Opettaja: Ilmoita kurssin koodi muodossa OPINTO-TOTEUTUS. Yksittäiselle opiskelijalle kasvatetaan tilaa vain, jos kyseessä on projekti tai opinnäytetyö.)

Kotihakemistosta otetaan varmuuskopio joka yö. Varmuuskopiota säilytetään vähintään kuukauden ajan, joten tuona aikana vahingossa kadottamasi tiedostot on mahdollista palauttaa. Tee pyyntö Helpdeskin kautta tai ota yhteyttä tietojärjestelmätiimiin.

Katso myös kohta 7.5. SSH-pääteyhteys ja tiedostojen siirto (Putty, WinSCP ja Swish).