5.3. Henkilökunnan puhelimet

Microsoft / Lumia

Suurimmallla osalla VAMKin henkilökunnasta on käytössä Lumia puhelimet ja alla on koottu ohjeistusta niiden käyttöön. Esimerkit on otettu Lumia 535 puhelimesta, mutta ohjeet toimivat kaikilla uusilla Windows puhelimilla.

Lumian ohjesivusto, mukana myös video-ohjeet:
http://www.microsoft.com/fi-fi/laitteet/tuki/tuote/lumia535/smartguide/?action=singleTopic&category=basics

Noista ohjeista löydät tärkeimmät toiminnot.

 

Pikaohjeita:

VAMK:in asetukset

Sähköposti, osoitekirja ja kalenteri synkronoidaan automaattisesti puhelimeen. Jos vaihdat salasanaa tietokoneelle (katso kohta 1.3. Salasanan vaihto), niin sinun täytyy myös vaihtaa puhelimen sähköpostin salasana.  Tämän jälkeen puhelimen näyttöön tulee teksti, että sähköposti vaatii toimenpiteitä. Napauta sitä, niin pääset vaihtamaan salasanan puhelimeen. Voit myös muulloin muuttaa tilisi asetuksia. Esimerkiksi kuinka vanhoja sähköposteja puhelimessa näytetään:
http://www.microsoft.com/fi-fi/laitteet/tuki/tuote/lumia535/smartguidance/?action=singleTopic&topic=GUID-345F0377-F6EA-4001-830D-209EC531BADA-8_10_1

Puhelinnumeron hakeminen osoitekirjasta

Valitse osoitekirja (ihmiset) ja paina suurennuslasia haku toiminnon käynnistämiseksi. Kun kirjoitat nimen, jota ei löydy osoitekirjasta, näkyy puhelimen näytössä hae hakemistosta: VAMK. Täppää VAMK sanaa ja haku tehdään VAMK:in sähköpostin osoitekirjasta. Saat henkilön tiedot esille täppäämällä henkilön nimeä. Voit lisätä henkilön omaan osoitekirjaasi valitsemalla "disketti-ikonin" ruudun alareunasta.

Ohjelmien lataus puhelimeen

HUOM! Joudut lataamaan mm. Adobe Acrobat Reader ohjelman puhelimeen, jotta sähköpostin PDF liitteet (mm. junaliput) voidaan avata puhelimella.

Kaupan käyttäminen vaatii Microsoft tilin. Mikäli sinulla ei ole sitä, on se luotava etukäteen. Valitettavasti joudut luomaan siis uuden tilin sovellusten asentamista varten, VAMKin käyttäjätunnusta ei voida käyttää tähän. Luo tunnus jo etukäteen PC:llä osoitteessa http://www.live.com/.

Käyttäjänimi voi olla valitsemasi, älä anna siihen VAMK:in käyttäjänimeä. Oletus Outlook.com on hyvä. Täytä puhelinnumero, postinumero kenttiin omat tietosi. Lisäksi vaihtoehtoinen sähköposti kenttään tulee sinun laittaa oma VAMK:in sähköpostisi. Saat siihen vahvistusviestin, jolla tunnus aktivoidaan.

Tämän jälkeen voit lisätä uuden Microsoft tilin puhelimeesi. Lisää se puhelimeesi näin:
http://www.microsoft.com/fi-fi/laitteet/tuki/tuote/lumia535/smartguidance/?action=singleTopic&topic=B-GUID-871307DD-943E-43C2-A340-79823EDE0BD4-8_10_1

Kaupasta voit ladata sovelluksia puhelimeesi alla olevan ohjeen mukaan:
http://www.microsoft.com/fi-fi/laitteet/tuki/tuote/lumia535/smartguidance/?action=singleTopic&topic=B-GUID-34CAB8AE-3684-4714-B614-CAA2A655D2AB-8_10_1

Kalenteri

VAMK:in kalenteri synkronoituu automaattisesti puhelimeesi. Alla olevilla ohjeilla pääset:

 Mikäli sinulla on ongelmia puhelimesi kanssa tai tarvitset opastusta, laita sähköpostia helpdesk@vamk.fi.