3.1. Webmail ja Microsoft Office 365 pilvipalvelut

OneDrive | Office 365 sovellukset | SharePoint sivustot | Video

Vaasan AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on käyttöoikeus Microsoft Office 365 palveluun, mutta vain opiskelijoille on asetettu sähköposti käyttöön tämän palvelun kautta.
Käyttöoikeus palveluun päättyy VAMK:n käyttäjätunnuksen vanhentumisen myötä.

Palvelussa voit käyttää selainpohjaisia MS Office ohjelmia, tallentaa OneDrive for Business palveluun tiedostoja sekä asentaa ja käyttää omilla laitteillasi MS Office ohjelmia. Tuettuja laitteita ovat: PC, MAC, Windows Phone ja tabletit, IPhone ja IPad , Android puhelimet ja tabletit.

Palvelun yleisiä ohjeita löytyy osoitteesta https://support.office.com/fi-fi/, josta olemme keränneet tänne atk-aapisen ohjeisiin muutamia tärkeimpiä linkkejä aihekohtaisesti.

HUOM!

Kirjautuessasi Microsoftin 365 palveluihin, sivusto ohjaa sinut VAMK:in omalle kirjautumissivulle, (jopa kesken kirjautumisen) jossa pyydetään VAMK:in käyttäjätunnusta. Tämä on normaali toimenpide ja voit turvallisesti syöttää tunnukset ja salasasanan. Sivusto, johon sinut ohjataan on adfs.vamk.fi.

Kirjautuminen pilvipalveluun

Sähköposti

  • HUOM! Henkilökunnalla EI ole sähköpostipalvelua tässä järjestelmässä vaan se on edelleen paikallinen palvelu.
  • Postilaatikon koko 100GB
  • Käyttäjän ohjeet: http://help.outlook.com

Kalenteri

Katso seuraavasta linkistä ohjeita puhelimen tai tabletin käyttöön Office 365 palvelun kanssa:
https://support.office.com/fi-FI/article/Set-up-a-mobile-device-using-Office-365-for-business-7dabb6cb-0046-40b6-81fe-767e0b1f014f

HUOM!

MS Office 365 ei tarjoa varsinaista varmuuskopiontia sähköpostiin tai OneDrive tallennuspaikkaan.

Sähköpostissa vielä roskalaatikon tyhjennyksen jälkeenkin voi viestejä palauttaa 14 päivän ajan takaisin.

 

Google Chromebookin ja Office 365:n käyttäminen Portaalin kanssa

Tiedostojen lataaminen Portaalin kursseille onnistuu normaalisti joko raahaamalla tiedostot ikkunaan tai valitsemalla "Lisää...".

cloud_email_1.png

Kun Word dokumentti avataan Portaalin kautta, avautuu oletuksena Google Chrome käyttöjärjestelmän oma Google Docs pilvipalvelu, joka ei ole sama mitä VAMK käyttää.

cloud_email_2.png

Kun haluat muokata dokumenttia Microsoft Office 365 ohjelmistolla, tallenna dokumentti ensin "Download" - painikkeen kautta, joka sijaitsee Google Docsissa oikeassa yläkulmassa. Kun dokumentti on ladattu laitteen omaan tiedostojärjestelmään, voidaan ladata se OneDriveen jonka kautta pääset muokkaamaan tiedostoa Microsoftin ohjelmistoilla. OneDriveen saadaan tiedostoja ladattua "Upload" - painikkeella tai raahaamalla tiedostoja tyhjälle alueelle.

cloud_email_3.png