Aikuiskoulutus monimuotototeutuksena

Opintotarjonta

hyppy.jpg

Avoin AMK -opintoina voi suorittaa lähes kaikkia Vaasan ammattikorkeakoulun koulutusten opintoja lukuun ottamatta opinnäytetyötä ja harjoittelua. Opintoja on tarjolla kaikilta kolmelta koulutusalalta: Liiketalous, Sosiaali- ja terveysala sekä Tekniikka. Koulutuksiin voit tutustua tarkemmin Nuorten koulutus päivätoteutuksena- tai Aikuiskoulutus monimuotototeutuksena-sivuilta, joista löytyvät koulutusten kuvaukset, opetussuunnitelmat ym.

Polkuopinnot soveltuvat henkilölle, jonka tavoitteena on tutkintoon johtava koulutus. Polkuopinnot ovat hyvä vaihtoehto esim. henkilölle, joka ei saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa. Polkuopiskelija opiskelee ammattikorkeakouluopintoja samassa tahdissa kuin ryhmään kuuluvat varsinaiset tutkinto-opiskelijat.

Avoimen AMK:n kautta voi opiskella myös ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (YAMK) opintoja. Opinnot sopivat esimerkiksi henkilöille, joilla on tavoitteena ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen tulevaisuudessa tai jotka haluavat täydentää työelämässä tarvitsemaansa osaamista. YAMK-opinnoissa on pääsääntöisesti pohjakoulutusvaatimuksena soveltuva AMK-tutkinto tai muu korkeakoulututkino kulloinkin kyseessä olevan koulutuksen alalta. Tutkinto-opintoja suunnittelevan on hyvä huomata, että ennen tutkinto-opiskelijaksi hakemista on oltava alakohtaista työkokemusta vähintään kolme vuotta AMK-tutkinnon suorittamisen jälkeen. Kysy lisää YAMK-opinnoista avoimen suunnittelijalta.

Opintoja järjestetään koulutuksesta riippuen päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Tarjonnassa on myös verkko-opintojaksoja. Opetus toteutetaan tutkinto-opetuksen yhteydessä, jolloin avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija opiskelee samassa ryhmässä tutkintoa suorittavien opiskelijoiden kanssa. Opintoja on tarjolla suomen ja englannin kielellä.

Kokonaisuudessaan koulutusten mukainen tarjonta löytyy koulutusten opetussuunnitelmista. Opintojaksojen edessä olevista koodeista avautuvat opintojaksojen kuvaukset. Opintojaksot on karkeasti jaoteltu lukukausittain (syksy/kevät). Lisäksi valittavina ovat ammattikorkeakoulun vapaasti valittavat opinnot. Vapaasti valittavien opintojen taulukossa opintojakson laajuus (op) on merkitty sitä periodia koskevaan sarakkeeseen, jossa opintojakso toteutetaan. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti maanantaisin ja/tai torstaisin klo 15.15 alkaen.

Etkö löytänyt haluamiasi opintoja? Ota yhteyttä, niin katsotaan juuri Sinulle sopivat opinnot!