Aikuiskoulutus monimuotototeutuksena

”Avoimessa amk:ssa valitsen opintoja omien tarpeideni mukaan”

Pirjoriitta Marttila, 46, on suorittanut Vamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa liiketalouden opintoja ja opiskelee nyt kyseisessä koulutusohjelmassa tutkinto-opiskelijana. Opiskelun ohella Pirjoriitta työskentelee apteekkiemäntänä.

Miksi VAMKiin? Kiinnostuin avoimesta amk:sta, sillä tahdoin päivittää tietojani ja osaamistani tämän päivän vaatimusten mukaisiksi. Nyt aikomuksenani on suorittaa tutkinto ja kiteyttää 20 vuoden työkokemukseni todistukseksi. Opiskelu on myös harrastus ja tie sosiaaliseen kanssakäymiseen eri-ikäisten ihmisten kanssa.

Mitä mieltä opinnoista? Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia kursseja on ollut useita. On hienoa, että voin opiskella työn ohella ja valita opintoja oman tarpeeni mukaan. Voin myös hyödyntää kaikki avoimen amk:n kautta suorittamani opinnot varsinaisena tutkinto-opiskelijana. Opinnot parantavat huomattavasti pätevyyttäni sekä arvoani työmarkkinoilla.

Mieleenpainuvin muisto opintojen varrelta? Mieluisinta ovat olleet rakentavat keskustelut ja mielipiteenvaihdot opettajien ja toisten opiskelijoiden kanssa. Opettajat ovat aidosti kiinnostuneita meidän opiskelijoiden ajatuksista! Aikuisryhmissä on myös rento ja välitön ilmapiiri.

Työn, opiskelun ja arjen yhdistäminen? Teen osa-aikatyötä, mikä helpottaa työn ja opiskelun rytmitystä ja antaa aikaa sekä kotitöille että opiskelulle iltaisin. Vapaa-aikani vietän perheen, ystävien ja öljyvärimaalauksen parissa. Mikäli aika antaa myöten, harrastan myös Wing Chun ja Kung Fu -taistelulajeja.

Takaisin