Aikuiskoulutus monimuotototeutuksena

Opiskelijat kertovat

Kuva: Johanna Haveri

Rakennustekniikan koulutus on VAMKissa tarjolla viimeistä kertaa kevään 2016 haussa, jolloin opiskelu toteutetaan päiväopintoina.

"Erinomaista opetusta"

Henriikka Kontturi, 32, Mustasaaresta työskentelee kiinteistöassistenttina Oy Vaasa Parks Ab:llä. Toimenkuvaan kuuluvat kiinteistöjen ylläpitoon liittyvien asioiden lisäksi asiakaspalvelu- ja kehittämistehtävät sekä viestintä ja markkinointi.

Miksi VAMKiin? Koska työskentelen kiinteistöasioihin liittyvissä tehtävissä, halusin syventää osaamistani alalta.
Kun kuulin, että lähellä järjestetään minulle sopivaa koulutusta, joka on kaiken lisäksi suunniteltu työn ohessa suoritettavaksi, päätin hakea.

Mitä mieltä opinnoista? Opetuksen taso Vaasan ammattikorkeakoulussa on ollut erinomaista. Aikuisopiskelijana olen huomannut, että on tärkeää olla mukana ja seurata tunneilla. Tämä helpottaa huomattavasti kokeisiin valmistautumista sekä tehtävien tekemistä kotona. Hyödyllisiä kursseja on ollut useita, melkeinpä jokainen,kun tulevaisuutta ajattelee.

Mieleenpainuvin muisto opintojen varrelta? Varmasti luokkani ryhmähenki. Opiskelemme ajatuksella, että luokkatoveria autetaan ja tuetaan vasta- ja myötämäessä.

Työn, opiskelun ja arjen yhdistäminen? Opiskelun, arjen ja työn yhdistäminen aiheuttaa omat haasteensa, mutta aina olen saanut aikataulut sovitettua niin, että työt on hoidettu niin töissä, opiskelussa kuin kotonakin. Omalla motivaatiolla on suuri merkitys näiden kaikkien yhdistämisessä. Tärkeää on myös ollut lähipiirin ja
työnantajan korvaamaton tuki.

Mitä hyötyä AMK-tutkinnosta? Uskon kilpailukykyni vahvistuvan työmarkkinoilla tutkinnon ansiosta. Odotan mielenkiintoisia työtehtäviä myös tulevaisuudessa.

"Insinööriopintoja joustavasti"

Samu Mäkelä, 31, Kokkolasta opiskelee rakennustekniikkaa ja työskentelee rakennusalan perheyrityksessä.

"Mukavia opiskelukavereita ja satoja litroja kahvia"

Reetta Hietaharju, 39, valmistui keväällä 2009 insinööriksi rakennustekniikan koulutusohjelmasta. Hän työskentelee Vamkissa kiinteistön peruskorjausta suunnittelevassa hankkeessa ja työjärjestyssuunnittelijana.