Vaasan ammattikorkeakoulu  
  Diploma Supplement Label Auditoitu

OPISKELIJAKUNTA

VAMOK

Opiskelu ammattikorkeakoulussa ei ole pelkkää arkista aherrusta, vaan voitaneen puhua opiskelijaelämästä, johon kuuluu sekä opiskelua, harrastamista että vapaa-ajan viettoa.

Opiskelija on harvoin tahtomattaan yksin, sillä opiskelijoilla on vahva taipumus hakeutua kaltaistensa seuraan. Opiskelijoiden keskuudessa on tietynlainen henki, joka yhdistää jokaista opiskelijaa intresseistä riippumatta niin vapaa-aikaan kuin opiskeluunkin liittyvissä tilanteissa. Opiskelijat ovat ryhmä, jonka jokainen jäsen on yksilö, mutta joka tarvittaessa puhaltaa yhteen hiileen. Hyviä esimerkkejä opiskelijoiden yhteisestä aktiivisesta toiminnasta ovat paikalliset opiskelijakunnat ja -yhdistykset.

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoita varten perustettiin syksyllä 1996 oma opiskelijakunta, Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOK.

Jäseneksi liitytään maksamalla VAMOK:n jäsenmaksu ja liittymismaksu (lukuvuonna 2007-2008 VAMOK:n jäsenmaksu on 25 € ja liittymismaksu 10 €). VAMOK on jäsenenä valtakunnallisessa ammattikorkeakouluopiskelijoidenliitossa, Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijayhdistysten Liitto - SAMOK ry:ssä.

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden valtakunnalliseen edunvalvontaan VAMOK osallistuu aktiivisesti mm. omilla kannanotoillaan sekä osallistuu erilaisiin työryhmiin.

VAMOK:n ylintä päätäntävaltaa käyttää kaikkilta Vaasan amk:n koulutusaloilta vaaleilla valittu edustajisto. Edustajistovaalit järjestetään joka syksy kaikissa ammattikorkeakoulun yksiköissä ja edustajistoon valitaan 20 edustajaa ehdokkaista. Edustajiston toimikausi on yksi kalenterivuosi. Edustajisto valitsee hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenet toteuttamaan suunniteltua toimintaa loppusyksystä. Myös hallituksen toimikausi on yksi kalenterivuosi. Opiskelijakunnan palveluksessa toimivat myös pääsihteeri ja opiskelijasihteeri.

VAMOK:n toimisto sijaitsee Raastuvankadun toimipisteessä osoitteessa Raastuvankatu 31. VAMOK:n hallituksen jäsenet ovat tavattavissa ammattikorkeakoulun yksiköissä viikoittain sovittuina ajankohtina.

VAMOK pyrkii kehittämään opiskelun ja opetuksen sisältöä sekä edistämään ja valvomaan opiskelijoiden etua. Esimerkkinä toiminnasta mainittakoon urheilutoiminnan sekä erilaisten bileiden ja tapahtumien järjestäminen (esim. Olutpialaiset = uusien opiskelijoiden kastajaiset heti syyskuussa), opiskelijatutorointi sekä koulutuksen laatuun ja opiskeluympäristöön vaikuttaminen. Opiskelijakunnan kautta määräytyvät edustukset esim. ammattikorkeakoulun hallituksessa, opintotukilautakunnassa, tutkintolautakunnassa sekä eri työryhmissä.

VAMOK:n toiminnasta saa tietoa Internet-sivuilta www.vamok.fi sekä parin viikon välein sähköposteihin ilmestyvästä VAMOK - infosta. Lisäksi voit ottaa yhteyttä hallituksen jäseniin tai voit tulla käymään toimistolla.

VAMOK:n yhteystiedot:

Raastuvankatu 31, 65100 VAASA

puh: (06) 326 3140
www.vamok.fi

VAMOK:n hallituksen ja pääsihteerin sähköpostiosoitteet:

Sivun ylläpitäjä: Erkki Kokkonen
Viimeksi päivitetty: 11.5.2007, Erkki Kokkonen
Edellinen sivu   Sivun alkuun   Tulosta sivu   Palaute