Ajankohtaista

YTHS laajenee amk-opiskelijoiden käyttöön

Julkaistu 2020-04-27 11:23:48 EEST.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tuottaa 1.1.2021 alkaen opiskeluterveydenhuollon palvelut kaikille korkeakouluopiskelijoille. VAMKille on nyt avattu oma usein kysyttyjen kysymysten sivu aiheeseen liittyen.

YTHS-logo.gif

Uusi UKK-sivu on avattu VAMKin opiskelijoille

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle, mutta paljonko se tulee maksamaan? Missä YTHS sijaitsee Vaasassa? Keitä YTHS koskee? ja Mitä palveluita YTHS tuottaa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen täältä: (http://vamk.fi/fi/vamk/uudet_opiskelijat/uusille_opiskelijoille/yths/)

YTHS toimipisteiden sijainnit on julkaistu 13.2. ja on nähtävissä täältä: (https://www.yths.fi/yths/yths-2021/palveluverkko/)

Lisätietoa YTHS 2021 uudistuksesta voit seurata täältä: (https://www.yths.fi/yths/yths-2021/)

 

Mikä ihmeen YTHS?

Lakimuutos korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta, joka siirtää ammattikorkeakoulujen opiskelijaterveydenhuollon YTHS:lle, tulee voimaan 1.1.2021 alkaen. Eduskunta hyväksyi hallituksen esityksen 1.3.2019 ja presidentti vahvisti lain 17.5.2019.

YTHS tulee sanoista Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö. Lakimuutoksen myötä vuoden 2021 alusta YTHS huolehtii siis myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden perusterveydenhuollon palvelut sekä suuterveydenhuollon.

Ketkä kuuluvat palveluiden piiriin?

  • Yliopisto-opiskelijat (alempi ja ylempi tutkinto)
  • Ammattikorkeakouluopiskelijat (amk ja ylempi amk-tutkinto)

Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon laajentumisesta huolehtii keskeisesti STM, Kela ja YTHS.

Lisätietoa: https://www.yths.fi/yths/yths-2021/

Uudet tilat

Kaikki YTHS:n Vaasan yksikön tilat tulevat sijoittumaan VAMK:in Wolffintie 30 kiinteistöön sekä Alereen. Suunterveyden vastaanotto tulee Wolffintie 30 kiinteistöön. Muut palvelut jakautuvat molempien kiinteistöjen kesken. Wolffintie 30 kiinteistön YTHS-tilat tulevat sijoittumaan B- ja C- osan kellarikerrokseen. Aleren puolella nykyisiä terveydenhoidon tiloja laajennetaan käsittämään kokonaisuudessaan A-osan 4. kerros.

Remonttien arvioitu aloitusajankohta on huhti- toukokuussa Wolffintie 30 kiinteistöön sekä kesäkuussa Aleren puolelle.

Arkkitehtinä toimii Kalle Viljanen.

Takaisin