Ajankohtaista

Yritykset ja korkeakoulut yhdessä kouluttamaan uusia digiosaajia

Julkaistu 2018-09-05 10:37:51 EEST.

Digitalisaatio Akatemia (Digitalization Academy) tarjoaa aktiivisille loppuvaiheen korkeakouluopiskelijoille väylän kasvaa digitalisaation edelläkävijöiksi energia-alalla. Hankkeen mahdollistaa Vaasan seudun energiaklusterin yritysten ja korkeakoulujen uusi toimintamalli.

Digitalisaatio Akatemia_610.jpg

Akatemiassa suoritetuttuja opintoja pyritään sisällyttämään opiskelijan tutkintoon. Koulutuksen laadun osalta on avainasemassa korkeakoulujen kanssa tehtävä yhteistyö.

- Työelämän tarpeet vaihtelevat yrityskohtaisesti ja muuttuvat nopeasti. Lisäksi osaajien saannilla on kiire. Digitalisaatio Akatemia tarjoaa ripeän mallin vahvistaa opiskelijoiden osaamista yritysten kaipaamilla alueilla. Samalla opiskelijat ovat työelämään siirtyessään nykyistä valmiimpia kansainvälisen tason digiosaajia, kertoo akatemian vetäjä Peter Hellström.

Partnereina toimivat yritykset ovat sitoutuneet osallistumaan aktiivisesti niin oppilaiden ohjaamiseen kuin päättötöiden tarjoamiseen. Akatemiassa kouluttajina toimivat myös alueen ulkopuolelta sekä yliopistosta ja korkeakouluista tuodut huippuosaajat. Akatemian toimintaa rahoittavat pääosin yritykset. Yritysten kansainvälisen toimintaympäristön vuoksi akatemian kieli on englanti.

- Dynaaminen Vaasan seutu tarjoaa tällaiselle toiminnalle erinomaiset puitteet. Tarve nousi yrityksistä, ja ne, sekä alueen korkeakoulut, ovat ripeästi lähteneet hankkeeseen mukaan. Mielekkyyttä lisää se, että voimme luoda mallia, jolla osaltaan vastata koko Suomea koskevaan osaajapulan haasteeseen, kertoo Vaasan yliopistolla InnoLab tutkimusalustaa johtava Mari K. Niemi.

Akatemia aloittaa toimintansa tammikuussa 2019. Syventävien opintojen jälkeen opiskelijat tekevät päättötyönsä akatemiassa mukana oleviin yrityksiin.

Tavoitteena on vastata yritysten ajankohtaiseen digiosaajapulaan tukemalla huippuosaajaksi kehittymistä, sitouttaa opiskelijoita kansainvälisiin suomalaisyrityksiin ja tukea myös ulkomaisten opiskelijoiden jäämistä Suomeen. Mallia voidaan myöhemmin soveltaa muualle Suomeen ja muiden alojen tarpeisiin.

Lisätietoja:
Peter Hellström, +358 40 5674050, peter.hellstrom@merinova.fi
Mari K. Niemi, +358 29 449 8510, mari.k.niemi@uwasa.fi

Takaisin