Ajankohtaista

Yrittäjyys kunniassa Vamkissa

Julkaistu 2010-10-06 12:12:23 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulussa, Vamkissa pyhitettiin kokonainen teemaviikko yrittäjyydelle, jonka aikana yrittäjyyden olemusta pohdittiin opiskelijoiden, kansainvälisten vieraiden ja alueen työelämäkumppaneiden kanssa useissa eri kohtaamisissa.

Viikko alkoi kansainvälisellä Vaasa World Café -seminaarilla, jossa pohdittiin yhä ajankohtaisemmaksi käyvää kysymystä, kuinka kasvattaa ja kouluttaa luovuuteen. Kokoontuminen oli järjestetty japanilaisen Hokkaido Productivity Centerin toivomuksesta ja tapahtumaan oli kutsuttu vierailun isäntinä toimivia tahoja, kuten Vaasan amk, Vaasan yliopisto, VASEK, Vaasan kaupunki sekä muita yritysmaailman ja Vaasan kansainvälisten yhteyksien kannalta merkittäviä toimijoita.

Opiskelijoille järjestetyssä kutsutilaisuudessa Yrittäjämäinen toiminta ja onnistumisen mahdollisuus – yrittäjän näkökulmasta sosiaali- ja terveysalalla toimivat yrittäjät, Irma Otranen Dementiakoti Viivi ja Wilhelmistä sekä Katri Vidgren Waasan Hoiwa- ja Palvelupisteestä, kertoivat opiskelijoille omista yrityksistään ja kokemuksista yrittäjänä. Lisäksi Vamkin opiskelijoiden projektioppimista edistävä Yritysklinikka ja yrittäjyyden oppimisympäristö Business Factory esittäytyivät tilaisuudessa.

Kaksikielisessä yrittäjyyskasvatusseminaarissa Löydä jyvä innovaatioille – Jakten på innovationsfrön
pyrittiin tarjoamaan ensimmäisen ja toisen asteen opettajille sekä yritysyhteistyökumppaneille materiaalia ja virikkeitä yli kielirajojen. Mielenkiintoisten alustusten lisäksi esiteltiin täysin uusia oppimateriaaleja ja toimintamalleja sovellettavaksi koulujen käyttöön sekä koulu-yritys -yhteistyöhön.

Brändi- ja designasiantuntija Lisa Sounion luento luovuuden ja yrittäjyyden yhdistämisestä täytti luentosalin lehterit piripintaan. Lisa Sounio on markkinointiviestinnän konsulttiyritys Sonay Oy:n toimitusjohtaja, sekä Nokialle 2009 myydyn verkkopalvelu Dopplr Oy:n perustaja. Lisa Sounio kannustaa rohkeuteen niin työssä kuin itsensä toteuttamisessa. Innostavana ja värikkäänä puhujana tunnettu Sounio herätti näkemään työelämän ja opiskelun haasteet uudessa valossa.

Diili_SounioMira.jpg

JEP-hankkeen projektipäällikkö Mira Pihlaja (vas.) ja brändiasiantuntija Lisa Sounio.

Viikko huipentui Vamkin opiskelijoiden Diilikisaan. Kaksipäiväisessä mittelössä kymmenen opiskelijatiimiä laittoi likoon kaiken kekseliäisyytensä, yrittäjämäisen asenteensa sekä tietonsa liiketoimintaosaamisesta ratkoessaan Vaasan keskusta-alueen yrittäjien toimeksiantoja. Tehtävien kirjo oli laaja asiakashankinnasta tuotemyyntiin. Kolmen loppukilpailuun selvinneen joukkueen tehtävänantona oli sissimarkkinointi-tempaus, jolla tavoitellaan uusia opiskelijoita Vamkiin.

Diili_skatergirlsvoitto.jpg

Diilikisan ja 1000 euron pääpalkinnon voittaneen Skåter Girls -joukkueen riemua.

Diili_MMSJ2.jpg

Kolmen parhaan joukkoon selvisivät myös joukkueet MMSJ …

Diili_bodyshopjoukkue.jpg

ja Power Marketing, jotka palkittiin lahjakorteilla.

Diili_tuomaristojavoittajat.jpg

Kisan tuomaroivat Vamkin rehtori Tauno Kekäle (vas.), Rewell Centerin ja Vaasan liikekeskusta ry:n markkinointipäällikkö Maria Ylitapio, brändi- ja designtoimisto Contiumin markkinointisuunnittelija Mikko Vartiainen sekä opiskelijakunta Vamokin pääsihteeri Sari Huhtamaa.

Yrittäjyyden teemaviikko oli osa JEP- eli osaamisperustaisen opetussuunnitelman kehittämishanketta. Yhteistyössä olivat mukana myös Minä Osaan ja Leader-projektin 4our Future -hankkeet, SaTaVa (Satakunnan, Tampereen ja Vaasan ammattikorkeakoulujen yhteinen korkeakouluyrittäjyyden edistämishanke) sekä  Vamkin Yritysklinikka ja Business Factory.

Kuvat: Vesa Sirén, Mira Pihlaja

Takaisin