Ajankohtaista

Ympäristöteknologian opiskelijat tutustuivat alan insinöörien saavutuksiin

Julkaistu 2011-09-19 13:35:40 EEST.

VAMKin ympäristöteknologian koulutusohjelman ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat tutustuivat ympäristöinsinöörin monipuolisiin tehtäviin kaksipäiväisellä ekskursiolla Helsingissä ja Riihimäellä 14.–15.9.2011. Opintomatka tehtiin yhdessä Novian opiskelijoiden kanssa.

Tekniikan museossa opiskelijat tutustuivat vesihuoltonäyttelyihin ”Vodaa stadiin”, joka kuvaa talousveden valmistusta sekä ”Metropoli ja meri”, joka luo yleiskatsauksen Helsingin jätevedenpuhdistukseen ja juhlistaa sen satavuotiasta historiaa. Opiskelijat kiipesivät myös Helsingin korkeimmalle mäelle (60 m), Vuosaaren huipulle, jonka entisen kaatopaikan ja maantäyttöalueen luonnonmukainen maisemointi palkittiin vuoden 2006 CountDown-kilpailussa parhaana tekona monimuotoisen luonnon puolesta.  Tätä ympäristösuunnittelijoiden ja -rakentajien palkittua työnäytettä ryhmälle esitteli Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston ympäristötoimiston maisema-arkkitehti Anna-Kaisa Aalto, joka on työskennellyt myös Vaasassa.

Riihimäellä opiskelijat perehtyivät suomalaisen jätehuollon edelläkävijään Ekokemiin kehitysinsinööri Jouni Perttilän opastuksella. Ekokem tunnetaan parhaiten vaarallisen jätteen ja pilaantuneiden maiden käsittelijänä, mutta laitoskierroksen pääkohde oli yhdyskuntajätettä polttava voimalaitos, jollainen on rakenteilla myös Mustasaareen.

YT-ykkoset-Vuosaaren-huipulla-15.9._web.jpg

Ympäristöteknologian opiskelijat yliopettaja Pekka Sténin ja oppaansa Anna-Kaisa Aallon kanssa tuulisella Vuosaaren huipulla. Taustalla Vuosaaren satama, maisemoidut kivihiilen varmuusvarastot ja Helsingin energian maakaasuvoimalaitos.

 

 

teksti: Pekka Stén
kuva: Sten Engblom

Takaisin