Ajankohtaista

Yhteinen Tritonia avattiin juhlallisesti

Torstaina 7.1.2010 avattiin Vaasan korkeakoulujen yhteinen kirjasto ja oppimiskeskus Tritonia. Tästä lähtien kaksikielinen Tritonia palvelee Vaasan yliopiston, Vaasan ammattikorkeakoulun, Åbo Akademin, Yrkeshögskolan Novian ja Hankenin Vaasan yksiköiden opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Tritonia on jo kauan toiminut Vaasan korkeakouluopiskelijoiden kohtauspaikkana, ja yhteinen kirjasto tuo lisäarvoa nimenomaan opiskelijoille. Kirjastopalveluja voidaan nyt tarjota tasapuolisesti kaikkien korkeakoulujen opiskelijoille. Tavoitteena on, että yhdistyminen myös helpottaisi yhteistyötä korkeakoulujen oppiaineiden kanssa opetuksen ja tutkimuksen vahvistamiseksi.

Korkeakoulujen henkilökunnalle tarjotaan jatkossa yhtäläiset palvelut myös verkko-opetuksen kehittämiseksi. Tritonia antaa korkeakoulujen henkilökunnalle pedagogista ja tieto- ja viestintäteknistä tukea koulutusten ja ohjauksen muodossa.

Rehtorit Matti Jakobsson (Vaasan yliopisto), Elisabeth Malka (Vaasan ammattikorkeakoulu) sekä Örjan Andersson (Yrkeshögskolan Novia) juhlahumussa.

Malja yhteisen Tritonian kunniaksi. Skoolamassa vasemmalla Tritonian johtaja Vuokko Palonen ja oikealla Vamkin rehtori Elisabeth Malka.

Kuvat: Vesa Sirén

Takaisin