Ajankohtaista

Vuorovaikutusta tarvitaan etäluennoissakin

Julkaistu 2011-12-19 12:42:19 EET.

VAMKin hoitotyön osasto järjestää etäluentoja yhteistyössä SEAMKin kanssa toista vuotta.

Joka toisella kerralla yleislääketieteen erikoislääkäri Juhani Laakso puhuu kahdelle, eri paikkakunnalla olevalle ryhmälle Seinäjoelta ja joka toisella Vaasasta. Laakso on Seinäjoen terveyskeskuksen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon alueylilääkäri.

Vuorovaikutus videoluennoissa on haastavaa, sillä toisessa päässä olevan ryhmän halutessa kysyä, ilmestyy kysymys näytölle kirjoitettuna. Kun taas läsnä oleva ryhmä kommentoi tai kysyy, on luennoitsijan muistettava toistaa kysymys, jotta myös etäryhmä kuulee sen.
- Tietysti tekniikka on aina haavoittuvaista. Onneksi asiantuntijat huolehtivat yhteyksien toimimisesta, Laakso kiittää.

Hän ei lähtisi nauhoittamaan luentojaan valmiiksi käytettäviksi esityksiksi, vaikka se olisi kuinka kustannustehokasta.

Juhani Laaksolla on pitkä kokemus hoitotyön opintojaksojen pitämisestä: Seinäjoella 30 vuotta ja Vaasassa kymmenisen vuotta. Laakso opettaa tautiopin, sisätautien ja kirurgian perusteita, geriatriaa sekä lasten ja nuorten lääketiedettä.

Muutoksia on tapahtunut etenkin opiskelijamäärien ja ryhmien kasvussa. Ryhmät ovat näin ollen entistä heterogeenisempiä. Ennen sisään pääsi vain todella korkeilla keskiarvoilla.

VAMKin hoitotyön osastonjohtaja Regina Nurmi on tyytyväinen luentoyhteistyöhön, koska se säästää kustannuksia. Lisäksi lääkäriopettajista on ollut pulaa.

Etäluennot.JPG
Etäluennoinnissa kokenut erikoislääkäri Juhani Laakso muistaa ottaa molemmat ryhmät huomioon.

Teksti ja kuva: Pia Liedes

Takaisin