Ajankohtaista

Vuoden 2011 aikuisopiskelijat palkittiin

Julkaistu 2011-10-11 08:27:57 EEST.

Valtakunnallista elinikäisen oppimisen ja ohjauksen viikkoa eli aikuiskoulutusviikkoa vietettiin 3.-8.10. Viikon teemana oli tänä vuonna ”Innostu oppimaan!”. Pohjanmaalla ja Vaasassa järjestettiin useita tapahtumia, joissa sai vaihtaa kokemuksia opiskelusta sekä saada tietoa ja vastauksia opiskeluun ja oppimiseen liittyviin kysymyksiin oppilaitosten kouluttajilta ja ohjaajilta.

Viikko huipentui lauantaina 8.10. Kauppakeskus Rewell Centerissä. Tilaisuudessa alueen aikuisoppilaitokset nimesivät ja palkitsivat ansioituneita aikuisopiskelijoitaan ja aikuiskouluttajiaan.

Vaasan ammattikorkeakoulusta VAMKista Vuoden aikuisopiskelija -tittelillä palkittiin liiketalouden opiskelija Pirjoriitta Marttila ja sähkötekniikan opiskelija Tomi Ranta. He ovat aloittaneet ammattikorkeakouluopinnot opiskelemalla ensin avoimessa ammattikorkeakoulussa. Nyt molemmat ovat VAMKin tutkinto-opiskelijoita ja erinomaisia esimerkkejä kouluttautumisen kautta tapahtuvasta omaehtoisesta osaamisen kehittämisestä.

VAMK-palkitut-08.10.2011.jpg

Aikuisopiskelijat Tomi Ranta ja Pirjoriitta Marttila saivat tunnustuksen innokkuudesta, aktiivisuudesta ja tavoitteellisesta opintojen etenemisestä.

Yhteiskuva-08.10.2011.jpg

Vuoden 2011 aikuisopiskelijoina palkittiin aktiivisia elämänikäisiä oppijoita.

Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen viikkoa vietetään Unescon aloitteesta jo yli 50 maassa. Suomessa viikkoa on vietetty vuodesta 1998 lähtien. Aikuiskoulutusviikon aikana kannustetaan elinikäiseen oppimiseen, tarjotaan tietoa aikuisten kouluttautumismahdollisuuksista sekä muistutetaan kyvystä oppia kaikissa elämän vaiheissa, oppimisen hyödyistä työelämässä ja opiskelun ilosta rikkaana harrastuksena. Viikko tekee tunnetuksi aikuiskoulutusta painottaen erilaisia elementtejä, kuten koulutus- ja rahoitusmahdollisuuksia, neuvontapalveluiden saatavuutta ja erilaisia oppimismenetelmiä.Kuvat: Mira Pihlaja

Takaisin