Ajankohtaista

VOIP- ja web-kokoustyökalujen asiantuntijaseminaari järjestettiin Vamkissa

Tiistaina 6.10.2009 pidettiin Open Source -seminaari VOIP- ja webkokoustyökaluista. Seminaarin järjesti Open Kvarken -projekti yhteistyössä Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa.

Tilaisuudessa esitelmöi kolme kansainvälistä luennoitsijaa avoimen lähdekoodin yhteisöistä. Ffmpeg-yhteisön Robert Swain Englannista puhui IPTV:stä ja HD-kuvasta Ekiga-projektissa. OpenMeetings-yhteisön vetäjä ja pääkehittäjä Sebastian Wagner Saksasta esitteli webkokousratkaisun, jonka avulla koko seminaari oli nähtävissä myös internetissä. Lisäksi Kamailio-yhteisön Daniel Mierla Romaniasta kertoi Kamailiosta. Näiden kolmen yhteisön edustajat neuvottelivat myös paikallisten ICT-yritysten kanssa.

Open Kvarken -projekti sekä Pietarsaaren Seudun Puhelin (PSP) ovat yhdessä kehittäneet tunnelointiominaisuutta ja web-applettia VOIP-puheluihin Sesca ISW:ltä. Molemmat ratkaisut on julkaistu rahoittajien tahdosta avoimen GPL-lisenssin alaisena.

IT-johtaja Kenneth Nylund PSP:ltä esitteli VOIP-projektin lopputuloksen ja lupasi antaa sen kaikkien 1200 rekisteröityneen yrityksen käyttöön Kvarken.com:issa. Hän kertoi myös että PSP pitää OpenMeetingsiä mielenkiintoisena ja alkaa markkinoida sitä asiakkailleen version 1.0 julkaisun jälkeen.

Open Kvarken-projekti työllistää Robert Swainin puolipäiväisesti kehittämään Ffmpeg:in HD-ominaisuuksia. Tuloksena on se, että "teleläsnäolo" saattaa olla käytettävissä normaaleissa tietokoneissa joissa on HD-kamera ja Ekiga asennettuna. Seminaari tunneloinnista ja teleläsnäolosta Ekigassa järjestetään vuoden sisällä Vaasassa.

Koko seminaari oli katsottavissa OpenMeetings-palvelimen kautta ja myös TriCasterin kautta Vaasan ammattikorkeakoulun IT-opiskelijoiden toteuttamana. Kymmenkunta ihmistä seurasi seminaaria internetin kautta.

Kaikki esitykset ovat ladattavissa osoitteessa www.openkvarken.fi.OpenMeetings-yhteisön vetäjä ja pääkehittäjä Sebastian Wagner Saksasta esitteli webkokousratkaisun, jonka avulla koko seminaari oli nähtävissä myös internetissä.

Teksti: Rainer Lytz

Takaisin