Ajankohtaista

Vierailulla entisessä opinahjossa

Julkaistu 2011-09-20 14:28:38 EEST.

Vaasa näytti parastaan lauantaina 10.09., kun Vaasan kauppakorkeakoulun vuosikurssi 1978 vieraili kaupungissa. Reilut viisikymmentä liike-elämän vaikuttajaa haltioitui muistelemaan menneitä. Nämä ensimmäiset ns. uuden tutkinnon ekonomit vaikuttuivat yliopiston kampuksesta Palosaarella, mutta tärkeimmät muistot tulvahtivat mieleen Raastuvankadun juhlasalissa sekä neljännessä kerroksessa, joissa monet olivat aikanaan pääsykokeessa ja lukuisissa tenteissä istuneet.

Tietotekniikka on saapunut luokkahuoneisiin. Hissilläkin pääsee kerroksesta toiseen. Pohjakerroksen kahvilassa ei enää tupakoida ja diskokin on kadonnut matkan varrella. Vaasan ammattikorkeakoulu on valloittanut rakennuksen.

Vanhat-opiskelijat-1.jpg

Rehtori Tauno Kekäle (vas.) valaisi VKY1978-kurssilaisille VAMKin nykytoimintaa ja visioi tulevaisuutta.

Koulun käytävillä liikkumista luotsasivat Aila Markus ja Leena Pommelin-Andrejeff, jotka itsekin kuuluvat samaiseen vuosikurssiin.

Vierailusta muodostui ikimuistoinen, uutta ja vanhaa yhdistävä. Tyytyväinen joukko kiittääkin lämpimästi kaikkia oppilaitoksen henkilöitä, jotka mahdollistivat riemukkaan tapaamisen entisessä opinahjossaan.

Vanhat-opiskelijat-2.jpg


Teksti: Leena Pommelin-Andrejeff
Kuvat: Aila Markus

Takaisin