Ajankohtaista

VAOn opiskelijat VAMK tutuksi -päivässä

Julkaistu 2011-03-08 12:55:16 EET.

Noin 100 Vaasan ammattiopiston kolmannen vuosikurssin merkonomi-, datanomi-, media-assistentti- ja turvallisuusalan opiskelijaa vieraili tiistaina 8.3. keskustan kampuksella testaten millaista tradenomiopiskelu VAMKissa voisi olla.

Tervetulotilaisuudessa VAO-opiskelijat saivat paitsi tiiviin VAMK pähkinänkuoressa -tietopaketin, myös kuulivat kansainvälisistä opiskelumahdollisuuksista. Päivässä oli mukana myös VAMKin tradenomiopiskelijoita, jotka kertoivat vieraille, millaista opiskelu liiketalouden ja tietojenkäsittelyn koulutusohjelmissa on.

VAMK-tutuksi.jpg

VAMKin opinto-ohjaaja Hilkka Vuorensivu jutusteli Pontus Vanteen (vas.) ja Markus Porttilan kanssa. VAOn datanomiopiskelijoina heitä kiinnosti tietojenkäsittelyn koulutusohjelma, ja Pontus olikin jo laittanut hakupaperit VAMKiin.

VAOlaiset saivat päivän aikana tutustua myös erilaisiin oppimispajoihin. Käytännönläheisestä tavasta opiskella kertoivat Timo Malin, joka selvitti Business Factoryn toimintaa ja projekteja, sekä Open IT Lab:n projekteja esitellyt Mika Tamminen.

Halukkaat pääsivät osallistumaan joko Kansainvälinen markkinointi – vientiä ja tuontia käytännössä tai Gåvobeskattning -teemaluentoon esimerkkeinä opintojaksoista, joita VAO-opiskelijat voivat suorittaa vapaavalintaisina ja saada hyvitetyksi, jos jatkavat opintojaan VAMKissa. Opintojaksot ovat osa VAMK-VAO -yhteistyötä, jonka tavoitteena on madaltaa kynnystä jatko-opintoihin.


Kuva: Vesa Sirén

Takaisin