Ajankohtaista

Vamk tarjosi kansainvälistä meininkiä Vaasan kauppahallin kävijöille

Vaasan kauppahallissa koettiin torstaina 19.2. hieman erilainen päivä, kun Vamkin opiskelijat saapuivat maistattamaan marjakeksejä, makkarapasteijoita, tyrniporkkanajuomaa ja muita herkullisia sormiruokia Kauppahallin kävijöille. Opiskelijat ovat kehittäneet uusia ruokatuotteita, ja vaasalaiset saivat maistaa ja arvioida niitä.Product Development and Sensory Evaluation -kurssilla opiskelijoiden tehtävänä oli kehittää ruokatuotteita  talviseen tapahtumaan.


Kansallisuuksien kirjo väritti Vaasan kauppahallia, kun Vamkin kansainväliset opiskelijat maistattivat valmistamiaan herkkuja.

Testiasiakkailta kysyttiin mm. tuotteiden mausta, ulkonäöstä ja rakenteesta ja vielä lopuksi pyydettiin kertomaan kiinnostuksesta ostaa tuotetta, jos se olisi myynnissä.

Tuotetestauksen ollessa täydessä vauhdissa kauppahallin keskiosan täytti vilkas pulina, joka oli sekoitus suomen-, ruotsin- ja englannin kieltä, kun Keniasta, Saksasta, Tansaniasta, Kiinasta, Nigeriasta ja Vietnamista tulleet opiskelijat ottivat kontaktia vaasalaisiin kaduntallaajiin. Yksi suomalainen opiskelija tulkkasi sujuvasti opiskelijakollegoitaan testiasiakkaiden esittäessä kimurantteja kysymyksiä tuotteiden sisällöstä, kuten että yksi tuote sisälsi ruisryynimakkaraa. Tilaisuuden perusteella hyvin moni vaasalainen kommunikoi sujuvasti englanniksi.

Product Development and Sensory Evaluation -kurssilla opiskelijoiden tehtävänä oli kehittää ruokatuotteita  talviseen tapahtumaan. Kehitettävän tuotteen kriteerinä oli, että niihin piti sisältyä suomalaisia marjoja ja tuotteiden tuli oli käsin syötäviä. Tuote suunniteltiin talviseen tapahtumaan sopivaksi. Opintojaksoa ohjasi Eliisa Lahola.

Teksti ja kuvat: Annika Torniainen

Takaisin