Ajankohtaista

Vamk kiinnosti alihankintamessuilla Tampereella

Alihankinta 2007 -messut järjestettiin Tampereen messukeskuksessa 26.-29.9. Vaasanseudun yhteisosaston kokosi Pohjanmaan Expo ja alueelta oli mukana parikymmentä ja yritystä ja yhteisöä, joista yhtenä Vamkin kone- ja tuotantotekniikan osasto.

Kävijöitä messuilla oli kolmen päivän aikana 17 616. Kun tähän lisätään messuosastojen yli 800 näytteilleasettajan henkilökunta, on kyseinen messutapahtuma suurin teollisuuden tapahtuma. Messut antavat eriomaisuuden tilaisuuden tavata niin vanhoja kuin tuleviakin asiakkaita. Teknisten yrityspalveluiden markkinoinnissa keskityimme olemassa olevien asiakassuhteiden vahvistamiseen ja kävimmekin lukuisia hyviä keskusteluita vanhojen asiakkaidemme kanssa uusista yhteistyökuvioista.


Vaasanseudun näyttävä osasto herätti ansaittua huomiota.

Vaasanseudun osaston vetonaulana toimi onnistuneesti robottijalkapallojoukkue. Vamk on rakentanut jalkapallorobotiikan kehityksen ympärille pitkäjänteisesti tietotekniikan sekä kone- ja tuotantotekniikan koulutukseen liittyvän jatkuvan projektin.


Robottijalkapallo herätti osaston vetonaulana valtavasti kiinnostusta. Vamkin Jani Ahvonen (vasemmalla edessä) esittelemässä toimintaa.

Myös koulutuksista kiinnostuneita vieraili osastolla yllättävänkin tiheästi. Kysymyksiä tuli niin täydennyskoulutuksesta yrityksien työntekijöille kuin jatkokoulutuksesta teknikosta insinööriksi. Lisäksi messuilla vieraili useita ryhmiä ammattiopistoista, joten opiskelijarekrytointiakin tehostettiin asiakashallinnan lisäksi.

Teksti: laboratorioinsinööri Osku Hirvonen
Kuvat: Tampereen messujen kuvapankki ja Mika Billing

Takaisin