Ajankohtaista

VAMK ja Uumajan yliopisto seuloivat parhaan videoneuvotteluohjelmistoja arvioivan työkalun

Vaasan ammattikorkeakoulun ja Uumajan yliopiston Open Conference on Open Source Software eli OCOSS -hankkeessa on selvitetty parasta työkalua Internet-videoneuvotteluissa käytettävien ohjelmistojen arviointiin ja valintaan. Yksimielisesti valituksi tuli Ekiga + Asterisk -ohjelmisto, joka täytti kaikki vaadittavat teollisuusstandardit. Hankkeessa oli mukana myös kolme testaajayritystä, SESCA Solutions, Linuxsolution sekä vaasalainen Creamarketing.

Hankkeessa keskityttiin ohjelmistoihin, jotka perustuvat ns. avoimeen lähdekoodiin eli sovelluksiin, jotka ovat kaikkien käyttäjien vapaasti muokattavissa. Vaasan ammattikorkeakoulu vastasi hankkeen kokonaiskoordinoinnista ja Uumajan yliopisto tieteellisestä osuudesta.

Kumppaneiden tavoitteena on jatkaa hanketta räätälöimällä paras avointa lähdekoodia hyödyntävä Webconference-ohjelma yrityksille ja julkiselle sektorille. Muun muassa Nokia on ilmaissut kiinostuksensa oman Open Source Internet Tablet -sovelluksensa sisällyttämiseksi hankkeeseen.

Tätä nykyä tarjolla on yli 100 erilaista avoimeen lähdekoodiin perustuvaa videoneuvottelujärjestelmää. Kiinnostus avoimen lähdekoodin järjestelmiin niin julkisella kuin yksityissektorilla on kasvussa, sillä ne ovat kaupallisia sovelluksia edullisempia ja joustavasti jatkokehitettävissä.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Rainer Lytz, rainer.lytz@puv.fi
Projektikoordinaattori Anna-Lena Groos, anna-lena.groos@puv.fi

http://www.ocoss.fi

Takaisin