Ajankohtaista

VAMKista väylä yliopistoon

Julkaistu 2014-03-25 08:39:00 EET.

Heidi Kuja-Luopa muistelee valinneensa aikanaan liiketalouden opinnot Vaasan ammattikorkeakoulussa laaja-alaisuuden vuoksi. Hinku päästä ulkomaille oli kova jo opintojen aikana, ja hänellä vierähtikin puolisen vuotta Shanghaissa vaihto-opinnoissa sekä työharjoittelussa.  Työkaverit olivat kiinalaisia ja työssään hän teki matkajärjestelyitä Skandinaviaan suuntaaville kiinalaisvirkamiehille.

Tradenomiksi valmistuttuaan Heidi Kuja-Luopa työskenteli vuoden Suomen Pietarin pääkonsulaatissa viisumivirkailijana.

Kun Heidi Kuja-Luopa valmistui kansainvälisen kaupan tradenomiksi Vaasan ammattikorkeakoulusta jouluna 2012, opiskeluintoa oli vielä jäljellä. Luontevaa oli pyrkiä jatkamaan liiketalouden alalla.

Tradenomina hänellä oli mahdollisuus hakea yliopistoon ilman pääsykokeita erillisvalinnan kautta. Tällöin valintakriteereinä ovat opintomenestys, opinnäytetyön arvosana ja motivaatiokirje. Pänttääminen ammattikorkeakoulussa oli kannattanut, sillä ovi Vaasan yliopistoon aukeni. Nyt Kuja-Luopa on aloittanut taloustieteiden maisteriopinnot, jotka ovat tradenomille ajoitettu kahden vuoden mittaisiksi. Tulevaisuuden haaveet ovat finanssialalla tai vientikaupassa.

- Hieman on vaativampaa ja teoreettisempaa kuin ammattikorkeakoulussa, hän sanoo maisteriopinnoista.


www_heidikujaluopa.jpg

Vaasan yliopistoon tradenomiväylän kautta päässyt Heidi Kuja-Luopa opiskelee taloustieteitä.

Teksti ja kuva: Pia Liedes

Takaisin