Ajankohtaista

VAMKissa pohdittiin rahoitusratkaisuja uusiutuvan energian hankkeisiin Afrikassa

Julkaistu 2010-10-18 11:26:13 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulussa, VAMKissa järjestettiin torstaina 14.10. seminaari, jonka teemana oli tarjota keinoja liiketoimintaan ja sen rahoittamiseen uusiutuvan energian hankkeissa Afrikassa.

Eximin_Adejapuhujat.jpg

Uusiutuvan energian ja sen rahoittamiseen perehtyneet asiantuntijat Oliver Anton-Louis (vas.) ja Thierno Tall (oik.) puhuivat tilaisuudessa. Keskellä projektipäällikkö, VAMKin yliopettaja Adebayo Agbejule.

eximin_yleisö.jpg

Tilaisuus keräsi osanottajia alueen liike-elämän edustajien lisäksi VAMKista ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta.

Financing Renewable Energy Projects in Africa -seminaari järjestettiin osana Eximin-hanketta, joka avaa uusia näköaloja ja toimintatapoja yrityksille asemoitua afrikkalaisille markkina-alueille, sekä samalla edistää ja vakiinnuttaa osallistuvien korkeakoulujen roolia työelämän kehittämis- ja palvelutehtävissä. Hankkeessa hyödynnetään korkeakoulujen henkilöstön lisäksi myös ulkomaalaisia, erityisesti afrikkalaisia tutkinto-opiskelijoita.

Euroopan Sosiaalirahaston tuella käynnistynyt Eximin-hanke jatkuu kevääseen 2011 saakka yhteistyössä Vaasan ammattikorkeakoulun, Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun, Yrkeshögskolan Novian, Vaasan yliopiston Levón-instituutin sekä Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kanssa. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Vamkin yliopettaja Adebayo Agbejule.

Takaisin