Ajankohtaista

VAMKissa juhlittiin osaamista

Julkaistu 2014-05-26 14:47:54 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa vietettiin valmistujaisjuhlaa perjantaina 23.5. Kaupungintalon komeassa juhlasalissa vietetyssä tilaisuudessa sai tutkintotodistuksen 151 opiskelijaa: insinööreiksi valmistui 66, tradenomiksi 32, restonomiksi 8, terveydenhoitajaksi 24, sairaanhoitajaksi 16 ja sosionomiksi 5 AMK-tutkinnon suorittajaa.

Teuvalta kotoisin oleva Mari Soinila, 23, valmistui terveydenhoitajaksi neljän vuoden uurastuksen jälkeen. Päällimmäisenä mieleen ovat jääneet lukuisat mielenkiintoiset harjoittelupaikat, joihin hän on opiskelun myötä päätynyt.

- Hoitotyön harjoittelu on tosi monipuolista. Olen työskennellyt muun muassa pitkäaikaisosastolla, mielisairaalassa, kotisairaanhoidossa, leikkaussalissa sekä vastasyntyneiden vauvojen tehovalvontaosastolla, muistelee Mari.

Opiskelijakunta VAMOKissa tutorvastaavana toiminut Mari pitää viimeistä opiskeluvuotta antoisimpana. Terveydenhoitajan ammattiin Mari on päässyt syventymään erityisesti tänä keväänä ollessaan harjoittelussa äitiys- ja lastenneuvolassa sekä työ- ja kouluterveydenhuollossa.

Marin avopuoliso Eero Meriö, 24, muutti Espoosta Vaasaan opiskelemaan rakennustekniikkaa. Insinööriksi valmistuneen Eeron mielestä Vaasa on sopivan kokoinen opiskelukaupunki. Mukavat ihmiset ja kotoisa tunnelma ovat kaupungin parhaita puolia.

- Koska täällä on paljon opiskelijoita, samanhenkistä porukkaa löytyy varmasti, Eero lupaa.

Valmistumisen jälkeen Eero suuntaa työmaalle rakennusmiehen hommiin. Maria odottavat terveydenhoitajan työt vaasalaisessa lastenneuvolassa.

hymyherkässä.jpg

Hymy oli herkässä ja tunnelma odottava ennen tilaisuuden alkua.

taunokekäle.jpg

Rehtori Tauno Kekäle kertoi, että VAMKin valmisteilla oleva strategia keskittyy entistä tiiviimpään työelämäyhteistyöhön.

sähköinsinöörit.jpg

Tuoreet sähköinsinöörit tutkintotodistukset kainalossa.

mikaheinilä.jpg

Konetekniikan insinööri Mika Heinilä muisteli juhlapuheessaan opiskeluaikaa, josta päällimmäisenä ovat jääneet mieleen tiivis luokkahenki ja opintomatka Pariisiin.

malka.jpg

Tilaisuudessa muistettiin myös eläkkeelle jääviä opettajia ja muita henkilöstön jäseniä. Vararehtori Elisabeth Malka sai kukat tekniikan johtaja Jorma Tuomiselta (kesk.) ja Tauno Kekäleeltä.

sähkötekniikan-miehet.jpg

27 vuotta insinööriopiskelijoita luotsannut lehtori Matti Ylivainio lähtee ansaittujen eläkepäivien viettoon. Vasemmalla sähkötekniikan koulutuspäällikkö Juha Nieminen ja oikealla lehtori Olli Tuovinen.

MarijaEero.jpg

Toisensa opiskeluaikana löytäneet Mari Soinila ja Eero Meriö juhlivat valmistumistaan ystävien ja sukulaisten kesken.

Teksti ja kuvat: Eliina SalmelaTakaisin