Ajankohtaista

Vamkin sairaanhoito-opiskelijat ottivat mittaa SuomiMiehistä

SuomiMies seikkailee -rekkakiertueen kevään kierros jatkoi perjantaina 9.5. matkaansa Vaasaan. Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma järjestää tapahtuman yhteistyössä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran ja Vaasan kaupungin kanssa. Rekkakiertue vierailee toukokuun aikana yhteensä yhdeksässä kaupungissa.

Rekkaan rakennetulla testiasemalla miehet testataan SuomiMiehen kuntotesteillä helposti ja hikoilematta arkivaatteissa. InBody-laite selvittää kehonkoostumuksen ja kertoo muun muassa rasva- ja lihasmassan määrän ja jakautumisen kehossa. Polar-kuntotesti puolestaan selvittää miesten aerobisen kunnon mukavimmalla mahdollisella tavalla - testi suoritetaan makuuasennossa pötkötellen. Puristusvoimatestillä mitataan ylävartalon lihasvoimaa. Testien jälkeen miehet saavat neuvoja liikunnallisemman elämäntavan aloittamiseen.

Vaasan ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat Ville Juntunen, Kirsi Perjus, Nea Kortelainen, Jenni Kurunsaari ja Henna Ala-Kokko osallistuivat tapahtumaan mittaamalla verensokereita Diabetesliiton Vaasan Seudun Diabeetikoiden esittelypisteessä.

Vaasan Seudun Diabeetikot ry. ja Vamkin hoitotyön koulutusohjelma ovat tehneet yhteistyötä monissa tapahtumissa kuluneen vuoden aikana. Lehtori Terhi Pekkisen mukaan yhteistyö on antoisaa kaikille osapuolille ja opiskelijoille tapahtumissa mukana olo tuo myös vaihtelua ja erilaista sisältöä opiskeluun teoriaopintojen ja työharjoittelun ohessa.   

Kuvassa ylhäällä Vamkista Kirsi Perjus, Henna Ala-Kokko ja Ville Juntunen sekä alhaalla Jenni Kurunsaari ja Nea Kortelainen.

Vasemmalta Vaasan Seudun Diabeetikot ry:n Anne Leminen, Vamkin opiskelijat Ville Juntunen ja Nea Kortelainen sekä hoitotyön lehtori Terhi Pekkinen.

Vamkin hoitotyön opiskelijat Jenni Kurunsaari, Nea Kortelainen ja Ville Juntunen.

Teksti: Hoitotyön lehtori Terhi Pekkinen

Takaisin