Ajankohtaista

Vamkin restonomiopiskelijoita esittelijöiksi Hämeenlinnan asuntomessuille

    
Matkailun opiskelija Susann Brunell työskentelee messuemäntänä kesällä Hämeenlinnan asuntomessuilla. Lehtori Peter Smeds on vastannut asuntomessuille räätälöidystä tapahtumamatkailun opintojaksosta.

Vaasassa kesällä 08 järjetettävien asuntomessujen tärkein markkinointitapahtuma on Hämeenlinnan asuntomessut 13.7.-12.8., jossa Vaasalla on oma messuosasto. Osastolla työskentelee kaupungin henkilöstön lisäksi viisi Vamkin matkailualan opiskelijaa, jotka koulutettiin tehtävään räätälöidyllä vapaavalintaisella opintojaksolla.

Vamk ja Vaasan asuntomessutoimisto ideoivat yhdessä vapaavalintaisena keväällä toteutetun tapahtumamatkailun opintojakson. Työ- ja markkinointikokemuksen karttumisen lisäksi Hämeenlinnan messut tarjoavat opiskelijoille erinomaisen mahdollisuuden luoda matkailualan kontakteja. Opintojakson opetuksesta vastasi lehtori Peter Smeds. Vierailevina luennoitsijoina toimivat Vaasan Asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakko ja tiedottaja Anni Kiviniemi sekä Vaasan kaupungin kokous- ja kongressipäällikkö Maria Backman.

Asuntomessuorganisaatio pitää Vamkin matkailualan opiskelijoiden vahvuutena ammattiosaamisen lisäksi koulutusohjelman kielikylvetystyyppistä opiskelutapaa, joka varmistaa matkailijoiden palvelemisen suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tavoitteena on jatkaa räätälöidyn kurssin kehittämistä ja tarjoamista myös ensi vuonna Vaasassa järjestettäviä asuntomessuja varten.


Teksti ja kuva: Tarja Gromov
 

Takaisin