Ajankohtaista

Vamkin opiskelijat projektijohtamisen SM-kisoissa

Vaasan ammattikorkeakoulun, Vamkin konetekniikan opiskelijat Jarno Häivälä, Juha Mäkelä, Juha-Matti Rajala ja Ari-Matti Sänkiaho sijoittuivat mainiosti neljänneksi projektijohtamisen SM-kilpailuissa. Loppukilpailu pidettiin Espoossa TKK:n TUAS-talolla.

Kilpailun järjestäjänä toimi tulevaisuuden projektipäälliköiden ja johtajien yhteisö & verkosto "Young Professional Crew Finland". Mukana kilpailussa oli seitsemän korkeakoulua: Laurea, Novia, Oulun yliopisto, Tampereen AMK, TKK, Vaasan AMK ja Åbo Akademi.

Kilpailun karsintavaihe oli webbipohjainen, englanninkielinen kysymyspatteristo, jossa oli yhteensä 100 kysymystä. Karsintavaiheeseen osallistui 60 joukkuetta, ja loppukilpailuun pääsi jokaisesta korkeakoulusta karsinnassa parhaiten menestynyt joukkue. Loppukilpailuun osallistui kuusi joukkuetta. Finaalissa jokaisella joukkueella oli kaksi tehtävää, toinen aamupäivällä ja toinen iltapäivällä. Ensimmäinen tehtävä palautettiin kirjallisena, ja toisen tehtävän ratkaisu piti esitellä alan ammattilaisista koostuvalle tuomaristolle.

Aamupäivän tehtävänä oli suunnitella Mäkisen perheen talon rakennusprojekti perustusten maaperätutkimuksesta muuttoon asti ja laatia projektille budjetti. Tehtävänannossa oli annettu perustiedot projektisuunnitelman laatimista varten. Tehtävä oli konetekniikan opiskelijoiden mielestä mielenkiintoinen ja haastava, ja he onnistuivat siinä hyvin. Iltapäivän tehtävänanto tuli järjestäjien yhteistyökumppanilta Microsoftilta, ja siinä piti tehdä teknistä alaa opiskeleville suunnattu tuotteen lanseeraussuunnitelma. Toinen tehtävä ei ryhmän mielestä onnistunut ihan yhtä hyvin kuin ensimmäinen.

Kisan päätteeksi kisan sponsori tarjosi osallistujille syömistä ja juomista, mikä kruunasi koko matkan. Joukkue oli tyytyväinen saavutukseensa ja suosittelee muillekin opiskelijoille osallistumista kilpailuun. Kunniakirjan lisäksi he saivat arvokasta kokemusta projektinjohtamisesta ja esiintymisestä sekä uusia kontakteja.

Takaisin