Ajankohtaista

Vamkin lukuvuosi käynnistyy monialaisilla tapahtumilla

Turvallisuuskoulutusta Vamkin henkilöstölle ja opiskelijoille 23.-24.9.
 
Vamk järjestää yhteistyössä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK:n ja Pohjanmaan pelastuslaitoksen kanssa henkilöstölleen ja opiskelijoilleen messutyyppisesti tietoiskuja työ- ja opiskeluympäristön turvallisuuteen liittyvistä asioista ke-to 23.-24.9. kummallakin kampuksellaan. Myös opiskelijakunnan tuutorit ovat mukana opastamassa toimintarasteilla ja evakuointiharjoituksissa.
 
Lisätietoja: turvallisuuspäällikkö Reijo Malkamäki, puh. 040 578 7194, reijo.malkamaki@puv.fi
 
 
Vamkista ensimmäiset tekniikan alan ylemmät AMK-tutkinnot 25.9.
 
Vaasan ammattikorkeakoulun ensimmäiset kolme rakennustekniikan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavaa opiskelijaa on saanut kaksivuotiset opintonsa päätökseen. Valmistuneet insinöörit (ylempi AMK) saavat tutkintotodistuksensa pe 25.9. järjestettävässä tilaisuudessa. Ylempi AMK-tutkinto vastaa työelämän kehittyneisiin osaamistarpeisiin ja tarjoaa jo työelämässä oleville mahdollisuuden tutkintoon johtavaan jatko-opiskeluun ammatillista väylää pitkin. Tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi tutkinto.
 
Lisätietoja: yliopettaja Martti Laaja, puh. 040 581 8837, martti.laaja@puv.fi

 
Juhani Tamminen käynnistää Vamkin opiskelijoiden liiketoiminta-ideoinnin 28.9.
 
Vamkin liiketalouden 1. vuosikurssin opiskelijat ideoivat liiketoimintaa todelliseen ympäristöön Vaasan liikekeskustan alueelle osana yrittäjyyden opintoihinsa sisällytettyä liikeideakilpailua. Liikeideoinnin lähtölaukaus tapahtuu vauhdikkaasti ma 28.9. klo 12.30-15.00 järjestettävässä tilaisuudessa, jossa opiskelijat saavat evästystä tiimitoimintaan ja yrittäjyysajatteluun valmentajalegendalta, Vaasan Sportin Juhani Tammiselta. Tilaisuudessa on läsnä myös Vamkin liiketalouden alan opettajia sekä Vaasan Liikekeskusta ry:n toiminnanjohtaja Pauliina Sundqvist ja Liikekeskustan hallituksen jäseniä.
 
Lisätietoja: lehtori Anneli Brink, anneli.brink@puv.fi, puh. 040 071 3602
 

Lukiopäivä 1.10.
 
Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto järjestävät yhteisen info- ja tutustumispäivän Pohjanmaan alueen lukiolaisille to 1.10 klo 09.30-14.00 Palosaaren kampuksella. Päivän aikana korkeakoulunaapuruksiin tutustuu peräti 700 maakunnan lukiolaista opinto-ohjaajineen. Lukiopäivä alkaa yhteisellä tervetulotilaisuudella, jonka jälkeen kummallakin kampuksella järjestetään monipuolista ohjelmaa: koulutusesittelyjä, tietoiskuja sekä tutustumiskierroksia tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniaan.
 
Lisätietoja:
 
Oppilaitoskoordinaattori Merja Salomäki-Jurkka (VAMK), puh. 040 848 3116, merja.salomaki-jurkka@puv.fi sekä hakukoordinaattori Miisa Ratavaara (VY), puh. 044 024 4205, miisa.ratavaara@uwasa.fi
 

Seminaari avoimen lähdekoodin videoneuvotteluratkaisuista 6.10.
 
Vamk järjestää asiantuntijaseminaarin avoimeen lähdekoodiin perustuvista videoneuvotteluratkaisuista ti 6.10. klo 11.30 - 16.00. Seminaarissa puhuu mm. kolme avoimen lähdekoodin yhteisöistä kansainvälisesti tunnettua edustajaa Saksasta, Englannista sekä Unkarista. Seminaari on osa Vamkin ja Uumajan yliopiston yhteistä Open Kvarken -hanketta, jossa keskeisenä tavoitteena on edistää avoimeen lähdekoodiin perustuvien ohjelmisto- ja muiden ratkaisujen käyttöä julkisella sektorilla. Avoin lähdekoodi tarkoittaa ohjelmistoa, jota kuka tahansa voi käyttää, tutkia tai edelleenkehittää ja jakaa muokattuja versioita eteenpäin.
 
Lisätietoja: projektipäällikkö Rainer Lytz, puh. 040 841 2805, rainer.lytz@puv.fi
 

Takaisin