Ajankohtaista

Vamkin lukukausi käynnistyy kansainvälisesti

Vamk täyttyy kansainvälisistä vieraista viikon ajan 6.-11.9.  International Week -tapahtuman tavoitteena on kannustaa niin opiskelijoita kuin henkilöstöä ulkomaan opiskelija- tai asiantuntijavaihtoihin. Teemaviikolla järjestettävät tapahtumat tarjoavat ammatillisen tiedonvaihdon lisäksi erinomaiset koti- ja ulkomaiset verkostoitumismahdollisuudet esimerkiksi erilaisia yhteisiä projekteja silmällä pitäen. Tavoitteena on myös vaihtaa ajatuksia, miten entisestään edistettäisiin opiskelijoiden kotikansainvälisyyttä, kuten työelämässä arvostetun kielitaidon, kulttuuri- ja tapatietouden hankkimista kotimaassa oman korkeakoulun tarjoamien mahdollisuuksien kautta.

Kansainvälisyys on Vamkin toiminnan keskeinen kulmakivi. Vamkissa on kolme englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusohjelmaa tietotekniikan, matkailun sekä kansainvälisen kaupan aloilta. Vuosittain ammattikorkeakoulussa suorittaa noin 200 tutkinto-opiskelijaa ja 80 vaihto-opiskelijaa opintojaan. Myös henkilöstö hyödyntää aktiivisesti mahdollisuuksia kansainväliseen opettaja- tai asiantuntijavaihtoon.

International Week -tapahtumia:

Kansainvälisen viikon tapahtumat käynnistyivät IT-alaan liittyvällä eurooppalaisella "Ambient Intelligence and Embedded Systems" -verkostotapaamisella 6.-7.9.
Tiedote osoitteessa http://www.puv.fi/fi/uutiset/kansainvalinenseminaarituoit-asiantuntijoitavamkiin

10.-11.9. kokoontuu "Foreign Language-Medium Studies in Tertiary Education" - vieraskielisen opetuksen seminaariin luennoitsijoita Vamkin eurooppalaisista ja suomalaisista yhteistyökorkeakouluista ja eri organisaatioista. Osallistujat ovat suomalaisia ja kansainvälisiä kielenopetuksen asiantuntijoita ja tutkijoita sekä vieraalla kielellä opettavia ammattiaineiden opettajia, mutta myös vieraskielisen opetuksen kehittämisestä kiinnostuneita asiantuntijoita.
Tiedote osoitteessa http://www.puv.fi/fi/uutiset/vieraallakielellaopettamisenkehittajatkohtaavatvamkissa

Opiskelijoille tarjotaan ulkomaisten yhteistyökorkeakoulujen edustajien luentoja Vamkin Palosaaren kampuksella ma 10.9. ja keskustan kampuksella ti 11.9. Belgiasta, Puolasta, Unkarista, Liettuasta, Saksasta, Thaimaasta ja Ghanasta saapuneet yhteistyökumppanit pitävät esityksiä omasta aiheestaan ja myös kertovat maastaan ja korkeakoulustaan.

Seminaarien ja tapahtumien osallistujille ja koko Vamkin henkilökunnalle on tarjolla myös yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa. Sunnuntaina 9.9. tutustutaan Vaasan saaristoon ja maailmanperintöalueeseen vesitse M/s Tiiralla. Maanantaina 11.9. tarjotaan illallinen niin ikään merellisessä miljöössä Palosaarella Työväen Pursiseuralla.

International Week päättyy tiistai-iltapäivällä 11.9. ns. Round Table-keskusteluun, jossa voidaan mm. vielä keskustella päivien aikana syntyneistä mahdollisista projekti-ideoista tai opettajavaihdosta ulkomaille.

LISÄTIETOJA:

Foreign Language-Medium Studies in Tertiary Education -seminaari

-          Lehtori Eeva Rauto, puh. 040 843 1567, eeva.rauto@puv.fi

Ambient Intelligence and Embedded Systems -seminaari

-          Suunnittelija Mira Pihlaja, puh. 040 718 5090, mira.pihlaja@puv.fi

Muut International Week -tapahtumat

-          Kansainvälisten asiain päällikkö Ritva Mertaniemi, puh. 040 767 2380, ritva.mertaniemi@puv.fi

-          www.puv.fi/en/events/

Takaisin