Ajankohtaista

Vamkin kansainvälisillä päivillä verkostoiduttiin moneen suuntaan

Vamkin käytävät ja luentosalit täyttyivät 10.-11.9.2007 kansainvälisistä opettajista. International Week-nimellä kulkenut kotikansainvälisyyttä edistävä tapahtuma houkutteli partnerikorkeakoulujen opettajia Belgiasta, Liettuasta, Puolasta, Saksasta, Unkarista, Thaimaasta ja Ghanasta.

Tapahtumat keskittyivät maanantaina Palosaaren ja tiistaina keskustan kampukselle. Molemmissa päivä aloitettiin avajaistilaisuudella. Palosaarella avajaistilaisuuden pääpuhujat olivat Viexpon toimitusjohtaja Markus Jussila sekä Vamkista insinööriksi valmistunut Elina Latva-Rasku. Keskustan kampuksella puhuivat Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Juha Häkkinen ja entinen tradenomi-opiskelija Anton Salmi. Jussila ja Häkkinen valottivat Pohjanmaan ja Vaasan elinkeinoelämää ja sen kansainvälisyyttä. Entiset opiskelijat kertoivat omista kansainvälisistä kokemuksistaan. Pääpuhujien viesti opiskelijoille oli hyvin yhteneväinen - kansainvälistyminen kannattaa. Se lisää itsevarmuutta, kielitaitoa ja on erottamaton osa tämän päivän työelämää.

Opiskelijat osallistuivat aktiivisesti International Weekin luentoihin.
 
   
Aleksanda Zygmunt Opole Technical Universitystä luennoi Puolan elinkeinoelämästä.

Vierailevat opettajat luennoivat aamupäivällä omasta aihepiiristään. Aiheet vaihtelivat ja opiskelijat oppivat uusia asioita mm. Puolan talouselämästä, kaupankäynnistä Thaimaassa ja Belgian hoitoalasta. Iltapäivällä oli vuorossa vierailijoiden omia kotimaita ja korkeakouluja käsitteleviä luentoja. Vamkin opiskelijat osallistuivat kiitettävän aktiivisesti luentotilaisuuksiin vaikka kaikki aiheet eivät suoranaisesti koskeneet heidän alaansa. Samalla he saivat mahdollisuuden kartuttaa kielitaitoaan kuulemalla eri aksenteilla puhuttua englantia.

International Week -tapahtuman tavoitteena oli edistää opiskelijoiden kotikansainvälistymistä. Sen lisäksi Vamkin opettajille tarjoutui mahdollisuus verkostoitumiseen ja kanssakäymiseen ulkomaalaisten kollegoidensa kanssa. Luentojen lomassa ja sosiaalisten tapahtumien aikana käytiin keskusteluja yhteistyön syventämisestä ja mm. liiketalouden koulutusohjelman edustajat miettivät yhdessä saksalaisen opettajan kanssa eri yhteistyömuotoja ja hoitoalan edustajat neuvottelivat yhteisestä opetusmoduulista thaimaalaisten kollegoidensa kanssa. Verkostoitumista tapahtui myös vierailijoiden keskuudessa.

Hoitoalan verkostoitumista. Lehtori Marita Salmu ja hänen thaimaalainen kollegansa Tudsri Pranee.

Risteillen Vaasan saaristossa. Edessä istuva Antroulla Papkyriakou oli kahta päivää aiemmin jättänyt Kyproksen lähes 40-asteen helteet.

Vierailevat opettajat tutustuivat myös Vaasan saaristoon ja maailmaperintöalueeseen. Osa heistä pääsi lauantaina Björköbyhyn seuraamaan, kun presidentti Martti Ahtisaari vihki uuden maailmaperintöalueen. Sunnuntaina vierailijat ja Vamkin henkilökuntaa risteilivät Vaasan saaristossa.

Teksti ja kuvat:
Ritva Mertaniemi, KV-päällikkö

Takaisin