Ajankohtaista

VAMKin yliopettaja Andrew Sirkalle kunniatohtorin arvo

Julkaistu 2010-11-15 14:01:35 EET.

Palacky University Olomouc Tsekin tasavallassa on myöntänyt kunniatohtorin arvon VAMKin sosiaali- ja terveysalan yliopettaja Andrew Sirkalle tunnustuksena ansioistaan terveysalan korkea-asteen koulutuksen ja hoitotyön käytännön kehittämisestä useissa Euroopan maissa, Afrikassa ja Vähä-Aasiassa.

Andrew Sirkka on ansioitunut erityisesti aikuiskoulutuksen ja -pedagogiikan kehittäjänä sekä kansainvälisen terveydenhuollon alalla. Yhteistyö erityisesti itäisen Euroopan maiden yliopistojen ja terveydenhuollon organisaatioiden kanssa on ollut intensiivistä jo lähes 20 vuoden ajan käsittäen mm. terveysalan koulutuksen pedagogista ja sisällöllistä kehittämistä, toimimista kansainvälisenä asiantuntijana sekä ministeriötasolla että hoitotyön laitosten tieteellisissä toimikunnissa, koulutusohjelmien ohjausryhmissä, hoitotyön tieteellisten julkaisujen toimituskunnissa sekä kansainvälisten konferenssi- ja koulutustapahtumien järjestämisessä.

Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi henkilölle osoittaa. Andrew Sirkka on Keski-Euroopassa ensimmäinen hoitotieteen edustaja, joka on saanut kunniatohtorin arvon, ja kuudes maailmanlaajuisesti.

Palacky University Olomouc´ssa on kahdeksan tiedekuntaa ja 21 000 opiskelijaa.
Lisätietoja yliopistosta http://www.upol.cz/en/links/about/

ASirkka.jpg

Palacky University in Olomouc´n rehtori Miroslav Mašláně lahjoittaa juhlavassa promootiossa kunniatohtorin mitalin VAMKin sosiaali- ja terveysalan yliopettaja Andrew Sirkalle.

 

Takaisin