Ajankohtaista

VAMKin vaihto-opiskelijat estradilla

Julkaistu 2014-11-06 10:57:02 EET.

VAMKin kv-toimisto järjesti jo perinteeksi muodostuneen Exchange Studies Spotlight -tapahtuman keskustan kampuksen juhlasalissa keskiviikkona 5.11.

Tilaisuudessa VAMKissa tällä hetkellä vaihdossa olevat 43 ulkomaalaista opiskelijaa esitteli omia korkeakoulujaan, opintojaan ja kotimaitaan. Esityksiä oli kaikkiaan 22 korkeakoulusta ja 13 eri maasta, esimerkiksi Meksikosta, Koreasta, Arabiemiraateista ja lukuisista Euroopan maista.

Saksa.jpg

Professorien teitittelyyn tottuneet saksalaiset Nadine, Johanna ja Bernhard ihmettelivät aluksi VAMKin opettajien ja opiskelijoiden mutkattomia suhteita.

meksiko.jpg

Meksikosta saapuneet Ana Paola ja Juan José kertoivat yhtäläisyyksistä yliopistonsa ja VAMKin välillä: molemmissa opiskeluryhmät ovat pieniä ja opintoihin kuuluu työharjoittelu. Myös ilmapiiri on molemmissa kouluissa kansainvälinen.

Belgia.jpg

Belgialaiset Amandine ja Antoine opiskelevat kotimaassaan henkilöstöjohtamista ranskaksi, VAMKissa kansainvälistä kauppaa englanniksi.

Kansainvälistyä voi kampuksellakin

Kansainvälisyys sekä monikielisyys ja -kulttuurisuus ovat kiinteä osa VAMKin opetusta ja päivittäistä toimintaa.

- Kansainvälistyminen jo opintojen aikana on erityisen tärkeää, sillä se auttaa valmistumisen jälkeistä työllistymistä. Esimerkiksi valtaosa Vaasan seudun energia-alan yrityksistä toimii globaalisti, joten kielitaidosta ja erilaisten kulttuurien tuntemuksesta on varmasti etua työelämään siirryttäessä, kertoo Hanna Peltola VAMKin kv-toimistosta.

Vuosittain VAMKissa suorittaa opintojaan noin 350 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa ja 100 vaihto-opiskelijaa. Ulkomaille lähtee vaihto-opiskeluun tai työharjoitteluun noin 200 omaa opiskelijaa vuosittain. Oman lisävärinsä opiskeluun tuovat myös ulkomaalaiset vierailijaluennoitsijat. Lisäksi VAMKin henkilöstö osallistuu aktiivisesti ulkomaan opettaja- ja asiantuntijavaihtoihin.

kvtoimisto.jpg

Kansainvälisten asioiden koordinaattorit Kerstin Berg (oik.) ja Hanna Peltola auttavat VAMKin opiskelijoita maailmalle lähtemisessä.

Kuvat: Eliina Salmela

Takaisin