Ajankohtaista

VAMKin uusi verkkolehti vie lukijansa alkuaineista avaruuteen

Julkaistu 2020-11-03 13:55:02 EET.

Ytimekkäästi nimetty Energiaa-julkaisu tekee tunnetuksi Vaasan ammattikorkeakoulun tutkimusta, erikoisosaamista ja yritysyhteistyötä.

Vaasan ammattikorkeakoulun uusi verkkolehti Energiaa on julkaistu tänään.

Verkkolehdessä VAMKin asiantuntijat kertovat omasta alastaan kaikille asiasta kiinnostuneille. Ensimmäisissä artikkeleissa puidaan muun muassa avaruustoimialan kaupallistumista tulevaisuudessa, vetytalouden vallankumousta sekä VAMKin moninaisia työelämän yhteistyöprojekteja.

– Haluamme näkyä ja kertoa kaikille, mitä meillä tehdään. Henkilöstöllä on todellista intoa kertoa osaamisestaan, tutkimus-, kehitys- ja innovaatioprojekteistaan, pedagogisista painopisteistä ja yritysyhteistyöstä. Tällä tavalla teemme myös näkyväksi VAMKin roolia yhteiskunnallisena vaikuttajana, sanoo VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen.

Energiaa on jatkuvan julkaisemisen kanava, eli artikkelit päivittyvät jatkuvasti. Siksi verkkosivua https://energiaa.vamk.fi kannattaa vilkulla vähän väliä, ettei yhtään kiinnostavaa aihetta mene ohi.

Projektipäällikkö Petri Kananen julkaisualustan tarjoavasta tuotekehitystalo Valusta kertoo, että Energiaa-lehdestä haluttiin myös tehdä mahdollisimman some-ystävällinen.

– Nyt sivulta voi helposti jakaa sisältöä Twitteriin, Facebookiin, LinkedIniin ja Instagramiin. Suunnittelussa on painotettu sekä ulkoasun että käyttäjäkokemuksen selkeyttä ja pirteyttä, Kananen kertoo.

Valu tunnetaan verkkojulkaisualustoista, joita se on aiemmin tehnyt muun muassa Haaga-Helia ammattikorkeakoululle, Laurea ammattikorkeakoululle sekä Kirkko ja koti -lehdelle.

Kolmella kielellä

Energiaa valikoitui julkaisun nimeksi oikeastaan monestakin syystä, Kati Komulainen kertoo.

Nimessä yhdistyvät ajatus Vaasasta energiaosaamisen kaupunkina sekä energiasta jatkuvana liikkeenä ja eteenpäin menemisenä.

Verkkojulkaisu on jaettu viiteen aihealueeseen: Ihmisyys, Yhdessä, Tulevaisuus, Osaaminen, Näkökulmia ja Vaikuttavuus. Aihealueet heijastelevat Vaasan ammattikorkeakoulun yhteisiä arvoja.

– Teemat ovat samalla läpileikkaus meidän koulutuksiimme ja tutkimusaiheisiimme, joista omat asiantuntijamme kirjoittavat, Kati Komulainen sanoo.

Verkkojulkaisun tekstit on kirjoitettu suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi alasta ja kirjoittajasta riippuen. Se sopii hyvin Vaasan kansainväliselle ammattikorkeakoululle, jonka kampuksella on opiskelijoita yli 50 maasta.

Julkaisusta vastaava markkinointisuunnittelija Eva Sundell kertoo, että artikkeliehdotuksia on satanut heti ensimmäisestä suunnittelupalaverista lähtien runsaasti, ja uusia ideoita tulee koko ajan.

– Henkilökunta pääsee tällä tavoin jakamaan tietoja ja taitoja julkaisussa. Energiaa-julkaisu antaa kasvot VAMKille.

Takaisin