Ajankohtaista

VAMKin sosionomiopiskelijat vierailivat Pärnun partnerikoulussa

Julkaistu 2010-12-09 13:33:02 EET.

Ryhmä Vamkin sosiaalialan opettajia ja opiskelijoita vieraili marraskuun lopussa Vaasan Eestin ystävyyskaupungissa Pärnussa tutustumassa Vamkin partnerikouluun Pärnu Collegeen, joka on osa Tarton yliopistoa.

Matkalaiset tutustuivat yliopiston sosiaalialan opetukseen sekä kävivät vierailulla työttömien työpajassa ja lastenkotilasten käsityökeskuksessa. Lisäksi ryhmä tutustui juuri valmistuneeseen lastenkotiin ja oppilaiden tukikeskukseen, jossa saman katon alla oli koulupsykologeja, sosiaalityöntekijöitä sekä työelämävalmentajia ja -ohjaajia.

- Tällaisesta toiminnasta olisi varmasti hyötyä myös Suomessa, uskovat vierailulla mukana olleet sosiaalialan lehtorit Ann-Sophie Blomqvist ja Kati Långsjö.

Historiallinen, 170 vuotta vanha lastenkoti oli nykyisiltä puitteiltaan todella uudenaikainen ja toiminta vaikutti varsin esimerkilliseltä muun muassa vammaisten lasten perhekuntoutuksen osalta.

Pärnu Luokka 2_muok.jpg

Sosiaalityön lehtori Valter Parve kertoi Vamkin opiskelijoille yliopiston toiminnasta. Oikealla Karin Kiis (assistant of social work) ja sosiaalityön koulutusohjelman johtaja Marju Medar, joka on vieraillut myös Vamkissa viime keväänä.

Pärnu Kirjasto_muok.jpg

Suomen kielen lehtori Tiina Maripuu esitteli matkalaisille Pärnun yliopiston rakennussuunnitelmaa.

Matkalla olleiden mielestä kokemus oli antoisa ja vastaanotto lämmin. Myös opiskelijat pitivät Pärnua varteenotettavana vaihtoehtona työharjoitteluita ajatellen. Sosiaalialan osastolla oli myös suomen kieltä osaavaa henkilökuntaa, lisäksi Pärnussa luvattiin järjestää viron kielen intensiivikurssi sinne meneville Vamkin opiskelijoille.

- Erityisen kiinnostavaa Pärnussa on juuri alkava monitieteinen maisteriohjelma sosiaalityön opiskelijoille ja ammattilaisille palveluiden suunnitteluun liittyen, kertoo lehtori Ahti Nyman.

Pärnu_Illallinen2_muok.jpg

Illallisella yliopiston rehtori Henn Vallimäe kertoi olevansa hyvin kiinnostunut tiiviimmästäkin yhteistyöstä Vamkin ja Tarton yliopiston välillä.

Teksti: Ann-Sophie Blomqvist, Kati Långsjö
Kuvat: Ahti Nyman


Takaisin