Ajankohtaista

VAMKin opiskelijat veivät makoisalle kahvimatkalle

Julkaistu 2011-02-28 10:25:38 EET.

VAMKin opiskelijat järjestivät torstaina 24.2. aisteja kutkuttavan makumatkan kahvien ja sikarien maailmaan. Maisteltavina oli opiskelijoiden kehittelemiä kahvijuomia sekä herkullisia kahvileivonnaisia. Halukkaiden kahvinautinto täydentyi myös sikarilla, joita oli esittelyssä monenmoisia havannalaisista aina suomalaisiin Paraisilla tehtyihin.

Kahvit-ja-sikarit_maakahvit.jpg

Kahvijuomia maailman eri kolkista suussa sulavien jälkiruokien kera tarjosivat tradenomiopiskelija Matti Uusi-Kokko sekä restonomiopiskelijat Henna Santala, Milla Rantakorpi ja Elina Kniivilä.

Kahvit-ja-sikarit_vieraat.jpg

Vieraat viihtyivät makujen ja tuoksujen ilmapiirissä.  He pääsivät nautiskelemaan muun muassa valkosuklaa-limesmoothieta, josta tuli espressopohjaisten smoothieiden suosikki.

Tapahtuma on vapaavalintaisen Liikeideana kahvit ja sikarit -opintojakson loppuhuipennus, ja sen tarkoituksena on perehdyttää opiskelijat kahvikulttuuriin Suomessa ja maailmalla sekä sikarien myyntiin ja tarjoiluun liittyviin tapoihin. Opintojaksolle osallistui eri vuosikurssien restonomi- ja tradenomiopiskelijoita, jotka ryhmissä loivat oman kahvilaliikeidean sekä kehittelivät ja testailivat kahvituotteita.
– Opiskelijoille messutapahtuma on innostava oppimiskokemus, kun he saavat tarjota tekeleitään oikeille asiakkaille, kertoo tapahtuman ohjaavana opettajana toiminut Saila Vaahtoniemi.

Kahvit-ja-sikarit_pirtelot.jpg

Restonomiopiskelijat Emma Ruotsala ja Jonna Sorvisto tarjosivat keksien ohella erilaisia kahvipohjaisia pirtelöitä, joissa makuina oli muun muassa Mariannea ja Dumlea.


Kuvat: Vesa Sirén
Teksti: Tiina Ramsila

Takaisin