Ajankohtaista

VAMKin opinnäytteet ovat maan ladatuimpia

Julkaistu 2019-01-10 08:24:07 EET.

VAMKin vaikuttavuus ei rajoitu vain Pohjanmaan alueelle: VAMKin englanninkielisten opinnäytetöiden latausmäärät ovat Suomen kärjessä.

On erittäin positiivista huomata, että VAMKin hotellin strategista markkinointisuunnitelmaa käsittelevä opinnäytetyö vuodelta 2011 on koko maan ladatuin AMK-opinnäyte Theseus-palvelussa. Myös toiseksi eniten ladattu työ vuodelta 2013 on VAMKin opinnäyte. Mielenkiintoista on, että toiseksi eniten ladattua työtä on käytetty erityisen runsaasti viime syksynä, syyskuussa sitä ladattiin jopa 9650 kertaa. Tuoreimmista töistä eniten latauksia on saanut SEAMKin opiskelijoiden stressiä käsittelevä opinnäytetyö vuodelta 2017. Simplestats-tilastot ovat Kansalliskirjaston mukaan aitoja latauksia, eivät esimerkiksi robottien vierailuja.

Ammattikorkeakoulujen opinnäytteet 10 vuotta verkossa

Theseus on Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n tarjoama palvelu, joka tarjoaa käyttöön Suomen ammattikorkeakoulujen opinnäytetöitä sekä julkaisuja verkossa.

Ammattikorkeakoulujen yhteinen julkaisuarkisto Theseus sai viime vuoden kymmenvuotisjuhlavuotensa kunniaksi uuden graafisen ilmeen. Theseuksen 10-vuotisjuhlaa vietettiin Tampereella 21.11.2018 AMKIT-konsortion vuosikokouksen yhteydessä. Yhteisestä palvelusta löytyvät kaikkien ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut. Theseus on Suomen suurin avoin julkaisuarkisto mitattuna kokotekstien määrällä. Yliopistoilla Suomessa ei vastaavaa yhteistä palvelua ole.

Theseus-palvelu otettiin käyttöön vuonna 2008 ja siitä lähtien sen kasvu on ollut nopeaa. Tällä hetkellä tallennuksia on yli 150 000 ja latausten määrä viimeisen vuoden ajalta yli 25 miljoonaa. Palvelua käytetään maailmanlaajuisesti ja verkkohaussa julkaisut nousevat hyvin esille. Eniten luetaan englanninkielisiä opinnäytteitä ja julkaisuja.

Theseuksen juhlavuoden jälkeen palvelu jatkaa vakaata kasvuaan ja kehitys jatkuu kohti ammattikorkeakoulujen täyden palvelun avoimen julkaisemisen alustaa. Palvelun avulla ammattikorkeakoulut ovat kasvattaneet julkaisujensa avoimuutta ja saatavuutta.

Palvelu löytyy osoitteesta http://www.theseus.fi

Suomen ladatuimmat AMK-opinnäytteet Theseuksessa (2008-2018):

VAMK: Karppinen, Maarit (2011). Strategic marketing plan for a hotel (233 109 latausta)

VAMK: Nassazi, Aidah (2013). Effects of training on employee performance: Evidence from Uganda (232 354 latausta)

LAMK: Valkjärvi, Mira & You, Weimu (2012). Business plan for a fashion brand: Case MW Oy (176 096 latausta)

SEAMK: Owusu, Patrick & Essel, George (2017). Causes of students’ stress, its effects on their academic success, and stress management by students (172 626 latausta)

Tilastot: https://www.theseus.fi/simplestats/

theseus.png

Takaisin