Ajankohtaista

Konetekniikan opiskelijat voittoputkessa: hopeaa ja pronssia konseptinsuunnittelukilpailussa

Julkaistu 2013-05-27 10:22:28 EEST.

VAMKin koneinsinööriopiskelijat saavuttivat taas erinomaisia tuloksia! Tällä kertaa opiskelijat voittivat sekä hopeaa että pronssia konseptinsuunnittelukilpailussa, jonka järjesti johtava levytyötekniikan asiantuntija Prima Power yhdessä VAMKin, Länsi-Suomen muotoilukeskus Muovan ja Vaasan yliopiston kanssa.

VAMKin opiskelijatiimi 4, johon kuuluivat toisen vuosikurssin opiskelijat Antti Leppälä, Sebastian Sjökvist, Jussi Mäki-Saari ja Antti Rautakorpi, voitti hienosti toisen palkinnon (1500 euroa) ideallaan uudesta ohjausyksiköstä Prima Powerin koneelle. VAMKin menestystä täydensivät pronssisija ja 1000 euroa, jonka veivät kolmannen vuosikurssin opiskelijat Alexander Juustovaara, Mikael Jutila ja Mika Heinilä. Tiimi UnBendable Steel Cowboys ideoi pilvipalvelua ja pelinomaisuutta levyntyöstökeskuksen käyttöliittymän modernisointiin.

www_primapowerkilpailu-016.jpg

Idea uudesta ohjausyksiköstä toi hopeamitalin Sebastian Sjökvistille, Jussi Mäki-Saarelle, Antti Leppälälle ja Antti Rautakorvelle.

www_primapowerkilpailu-014.jpg

Kolmannen sijan Alexander Juustovaaralle, Mikael Jutilalle ja Mika Heinilälle toivat pilviin ja peleihin liittyvät ideat.

Uusi kilpailu tuotti innovatiivisia ideoita

Kaikki VAMKin insinööriopiskelijat sekä Vaasan yliopiston teknillisen tiedekunnan ja tuotantotalouden maisteri- ja DI-opiskelijat saivat tänä keväänä loistavan mahdollisuuden kehittää tulevaisuuden tuote- ja tehdaskonsepteja Prima Powerille, jolla on maailman laajin levytyötekniikan tuote- ja palveluvalikoima.

Konseptinsuunnittelukilpailussa oli tarkoituksena löytää uusia innovatiivisia ideoita yhtiön koneiden ja järjestelmien kehittämiseen. Palkintoina oli riihikuivaa rahaa voittajille sekä kaikille osallistujille opintopisteitä.

Kilpailu järjestettiin 6.3. - 16.5.2013, jolloin opiskelijoille tarjoutui mahdollisuus käydä Prima Powerin Kauhavan tehtailla sekä osallistua kahteen Muovan organisoimaan ohjausworkshoppiin. Kilpailun finaali käytiin 29.4.2013 Vaasan yliopistolla, jossa osallistujatiimit pääsivät esittelemään työnsä tulokset arvovaltaiselle raadille. Raati koostui Prima Powerin Suomen toimitusjohtajasta sekä yrityksen eri alueiden tuotekehityspäälliköistä. Tuomariston puheenjohtajana toimi kilpailun ”isä”, tuotekehitysjohtaja Esko Petäjä ja kilpailun koordinaattorina Vaasan yliopiston professori Petri Helo.

www_Primapower_laite1.jpg

Prima Powerilla on maailman laajin levytyötekniikan tuote- ja palveluvalikoima.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 53 opiskelijaa 13 eri tiimissä. VAMKista kilpailuun osallistui viisi tiimiä, joista koneosastolta tuli kolme. Kilpailun voitti futuristisella Googlelasit-ideallaan Vaasan yliopiston DI-opiskelijatiimi, joka pokkasi 3000 euron pääpalkinnon.  Lisäksi kilpailussa jaettiin palkintosijojen ohella kolmelle muulle tiimille tunnustuspalkinto, kullekin 300 euroa ja yhdelle vielä älypuhelin.

- Voimme olla todella ylpeitä VAMKin opiskelijoiden hienosta menestyksestä. Yrityksen mukaan kilpailun tulokset olivat hyviä ja innovatiivisia, ja varmaan tulemme tulevaisuudessa näkemään näitä ideoita uusissa Prima Powerin koneissa ja järjestelmissä, kertoo VAMKin konetekniikan osastonjohtaja Lotta Saarikoski.

Moderni yhteiskehittelytapa kilpailun ja tuotekehitysworkshoppien muodossa eri alojen opiskelijatiimejä hyödyntäen tuo aivan uudenlaisia sovellusideoita perinteiseen kone- ja laitevalmistukseen. Lotta Saarikoski on iloinen, että Prima Power on lähtenyt ennakkoluulottomasti liikkeelle soveltamaan tällaisia moderneja menetelmiä.

- Olemme korkeakoulujen edustajina hyvin kiitollisia yritykselle, joka satsasi tähän kilpailuun sekä työntekijöidensä aikaa että rahaa hyvien kilpailupalkintojen ja tapahtumien järjestämisen muodossa, toteaa Saarikoski.

Toiveissa on, että kilpailukonsepti uusitaan tulevaisuudessa.

- Olisi hienoa, jos muutkin alueen yritykset huomaisivat tämän loistavan tavan saada tuoreita ideoita ja näkökulmia tuotteidensa ja palveluidensa kehittämiseen, sanoo Saarikoski.

Teksti: Lotta Saarikoski, kone-ja tuotantotekniikan osastonjohtaja  
Kuvat: Lotta Saarikoski ja Prima Power


Takaisin