Ajankohtaista

VAMKin kansainväliset opiskelijat saivat sähköisen luonto-oppaan

Julkaistu 2018-02-13 08:54:24 EET.

VAMKin sosiaalialan opiskelijat Maarit Tuttavainen-Tarsa ja Suvi Syrjäkorpi ovat laatineet opinnäytetyönään englanninkielisen luonto-oppaan VAMKin kansainvälisten opiskelijoiden sekä heidän kanssaan työskentelevien tahojen käyttöön. Luonto-oppaan tarkoituksena on toimia käytännönläheisenä, kompaktina sekä innostavana ja osallistavana ohjekirjana suomalaiseen luontoon tutustumisessa.

luontoopas1_450.jpg

Suvi Syrjäkorpi ja Maarit Tuttavainen-Tarsa toivovat, että VAMKin kansainväliset opiskelijat hyödyntävät uutta sivustoa Suomeen saapuessaan.

- Tutkimuksemme osoitti, että kansainväliset opiskelijat kokevat suomalaisen luonnon kiinnostavana asiana. Luonto on lisäksi keskeinen osa suomalaista kulttuuria, kertoo Maarit Tuttavainen-Tarsa.

Sähköiseen luonto-oppaaseen koottiin keskeiset tiedot Green Care -toiminnasta, suomalaisesta luonnosta ja luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä esimerkkejä Vaasan alueen luontokohteista.
 
- Kävimme itse kuvaamassa Vaasan alueen luontokohteita. Tätä kuvamateriaalia on käytetty tekemään luonto-oppaasta visuaalisesti kiinnostava ja selkeä, sanoo Suvi Syrjäkorpi.

Verkkosivusto toteutettiin blogi-muotoisena ja siihen on sisällytetty myös kommentointimahdollisuus. Tavoitteena oli, että luonto-opas houkuttelisi lukijaa kiinnostumaan suomalaisesta luonnosta, luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä innostaisi liikkumaan luonnossa. Lisäksi tarkoituksena oli, että luonto-opas voisi toimia toiminnallisena ohjekirjana esimerkiksi tutortoiminnassa.
 
Oppaan on tarkoitus toimia johdattelijana ja käytännönläheisenä toimintaoppaana joko omatoimiselle tai ohjatulle toiminnalle Vaasan alueen luontokohteisiin.

- Toivottavasti jokainen VAMKissa aloittava kansainvälinen opiskelija pääsee tutustumaan oppaaseen heti opintojen alussa ja näin lähemmäksi suomalaista sielunmaisemaa, kommentoi tilaajana hyvinvointityöryhmän puolesta toiminut VAMKin opinto-ohjaaja Hilkka Vuorensivu.

Oppaaseen voi tutustua täällä: verkko-osoite https://luontoopas.wordpress.com/

Lisätietoja opinnäytetyöstä:
Maarit Tuttavainen-Tarsa, puh. +358 50 5010373
Suvi Syrjäkorpi, puh. +358 45 6710750
 
Lisätietoja tilaajalta:
hilkka.vuorensivu@vamk.fi

Takaisin