Ajankohtaista

VAMKin I2A ratkoo yritysten tietoteknisiä haasteita

Julkaistu 2015-03-16 08:46:03 EET.

Industrial Innovation Academy (I2A) on Vaasan ammattikorkeakoulun tietotekniikan koulutuksen uusi oppimisympäristö, jossa suomen- ja englanninkieliset opiskelijat pääsevät työskentelemään teollisuuden ja muiden yritysasiakkaiden antamien ongelmien parissa.

Tulevat insinöörit ovat valinneet joukostaan projektipäällikön, joka on tällä hetkellä kolmannen vuoden opiskelija Klim Skuridin. Opiskelijoita on ohjaamassa myös VAMKin yliopettaja, tekniikan tohtori Smail Menani.

- Tällä hetkellä I2A:ssa työskentelee 12 opiskelijaa yhtä monen projektin parissa. Asiakkaina on viisi ulkopuolista yritystä, loput seitsemän projektia on tilattu VAMKista, kertoo tietotekniikan koulutuspäällikkö Seppo Mäkinen.

VAMK Mailbox on yksi I2A:n tuotteista, jonka VAMKin tekniikan yksikkö on tilannut opiskelijoilta. Tuotteen avulla pyritään helpottamaan yritysten yhteydenpitoa VAMKiin. Lisäksi opiskelijat ovat rakentaneet mm. www-sivuja ja esittelyohjelmia tuotteille.

- I2A on tehnyt paikallisille ja kauempanakin toimiville yrityksille useampia tuotteita, joita yritykset ovat käyttäneet omien tuotteittensa markkinoinnissa Suomessa ja ulkomailla, sanoo Mäkinen.

Tulevaisuutta varten

Projektipäällikkö Klim Skuridin on vastikään kirjoittanut innovaatioakatemialle toimintasuunnitelman, jossa määritellään muun muassa eri henkilöiden vastuut. Laajassa suunnitelmassa kartoitetaan tarkasti I2A:n toiminta, mikä on jatkuvuuden kannalta erittäin tärkeää.

Myös opiskelijoille innovaatioakatemiassa työskentely antaa hyviä eväitä tulevaisuuteen ja parhaimmillaan jopa työpaikan heti valmistumisen jälkeen.

- Innovaatioakatemia on jo nyt huomattu tarpeelliseksi, ja yrityksistä saatu palaute on ollut poikkeuksetta positiivista, iloitsee Mäkinen.

group-i2A_www.jpg

VAMKin opiskelijoiden rakentamaa esittelyohjelmaa on jo käytetty alan suurimmassa messutapahtumassa Saksassa ja USA:ssa. Projektipäällikkö Klim Skuridin kuvassa oikealla. Kuva: Smail Menani

Takaisin