Ajankohtaista

VAMKin hoitotyön opiskelijat veivät hyvää mieltä senioreille

Julkaistu 2013-04-25 08:09:05 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin ja Yrkeshögskolan Novian hoitoalan opiskelijat järjestivät yhdessä hyvinvointi- ja aktivointipäivän vaasalaisten ikäihmisten kohtaamispaikassa Vuorikeskuksessa 26.3.

Opiskelijatiimit ideoivat itse toteuttamansa aktiviteetit ja tarjosivat monipuolisesti tekemistä ja hyvää oloa senioreille. Ohjelmassa oli muistelua kuvien avulla, erilaisia hierontoja ja rentoutusta, pääsisäisaskartelua, BumtsiBum-visailua sekä kauneudenhoitoa. Senioreilla oli myös mahdollisuus silitellä koiria, saada opastusta internetin saloihin, osallistua aktivointikävelyyn ja keskustella päivänpolttavista aiheista.

Tempaus liittyi vaasalaisten ammattikorkeakoulujen yhteisen sosiaali- ja terveysalan kampuksen suunnitteluun. Tulevaa yhteenmuuttoa on lähdetty valmistelemaan tiivistämällä koulujen välistä yhteistyötä entisestään.

– Yhteistyötä tehdään neljän substanssitiimin kautta: ikääntyneet, perheet, monikulttuurisuus sekä päihde- ja mielenterveys, kertoo yliopettaja Ulla Isosaari VAMKista.

Kaksikielisen tapahtuman järjestelyissä oli mukana yhteensä noin 90 sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja- ja kätilöopiskelijaa molemmista ammattikorkeakouluista. Toteutus liittyi gerontologian sekä tiimi- ja projektityön opintojaksoihin.

www_vuorikoti1.jpg

Opiskelijat Karoliina Koivurinne ja Jenni Viitala tarjosivat rentouttavaa käsihierontaa.

www_vuorikoti2.jpg

Jessica Byggmästar ja Sofia Lithén laittoivat senioreiden kynnet kevätkuntoon.

www_vuorikoti3.jpg

BumtsiBum-musiikkivisailua olivat vetämässä Jenny Koskinen, Mari Ankkuri, Johanna Wiksten ja Pernilla Backlund.

Teksti ja kuvat: Ulla Isosaari

Takaisin