Ajankohtaista

VAMKin hoitoala suosittu kevään yhteishaussa

Julkaistu 2014-04-02 13:55:24 EEST.

Sairaan- ja terveydenhoitajakoulutusten hakijamäärät kasvoivat eniten Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin eilen päättyneessä kevään yhteishaussa. Sairaanhoitajakoulutuksessa ensisijaisten hakijoiden määrässä oli kasvua 17 prosenttia ja terveydenhoitajakoulutuksessa 14 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

- Hoitoalan jatkuvasti kasvussa olevat hakijamäärät kertovat siitä, että ala on arvostettu, ja osaajia tarvitaan tulevaisuudessa yhä enenevässä määrin, kommentoi VAMKin opintoasiainpäällikkö Aila Markus.

Liiketalouden ja tietojenkäsittelyn koulutusten hakijamäärät nousivat niin ikään viime vuodesta.

Sosionomikoulutuksen ja tekniikan koulutusten hakijamäärät laskivat hieman edellisvuodesta. Tekniikan koulutuksista suosituin oli sähkö- ja automaatiotekniikka, johon oli 103 ensisijaista hakijaa.

VAMKin kevään yhteishaussa tarjolla oli 10 nuorten suomenkielistä koulutusta. Koulutusten 475 aloituspaikkaa tavoitteli ensisijaisesti 1101 hakijaa, mikä vastaa viime vuoden määrää. Kaiken kaikkiaan hakijoita VAMKin nuorten koulutuksiin oli 3924 eli edellisvuotta hieman enemmän.

Alueellisesti hakijoista noin puolet on aiempien vuosien mukaisesti Pohjanmaan maakunnasta.

Valtakunnallisesti hakijamäärät pysyivät kutakuinkin viime vuoden tasolla.

Aikuiskoulutukseen hyvin hakijoita  

VAMKin aikuiskoulutuksessa oli tarjolla 4 AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta 80 aloituspaikalla, joihin oli yhteensä 244 ensisijaista hakijaa. Lisäksi haussa oli sosiaali- ja terveysalan ylempään AMK-tutkintoon johtava koulutus, mikä veti hakijoita tuplasti viime vuoteen verrattuna.
 
Lisätietoja:

Opintoasiainpäällikkö Aila Markus
Puh. 040 715 1317

Rehtori Tauno Kekäle
Puh. 040 076 1619

VAMK yourself! Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on 3300 ja henkilöstöä 230. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Takaisin