Ajankohtaista

Vamkin edustaja luennoi kansainvälisessä huippuseminaarissa USA:ssa

Julkaistu 2010-09-28 11:48:43 EEST.

Vamkin kone- ja tuotantotekniikan osaston yliopettaja Matti Makkonen oli mukana 19.-24.9.2010 Hyannisissa, Massachusettsissa järjestetyssä konferenssissa. International Conference on Fatigue Damage of Structural Materials VIII on vuoden huomattavin metallien väsymisilmiön tutkimukseen liittyvä kansainvälinen tapahtuma. Osanottajia oli pitkälti toista sataa ympäri maailmaa.

Suomesta ainoana konferenssiin osallistunut Makkonen piti tilaisuudessa esitelmän: ”The conventional fatigue design methods do not work – what next?”. Makkonen on perehtynyt aihepiiriin laajalti aikaisemmin teollisuuden palveluksessa toimiessaan ja on tehnyt väitöskirjansakin väsymismitoitukseen liittyvästä aiheesta. Hänen tavoitteenaan on pysyä ajan tasalla alan kehityksessä ja välittää uusinta tietoa Vaasan seudun metalliteollisuusyrityksille.

Ensi keväänä Vamkissa on tarkoitus järjestää lähiseudun yrityksille seminaari, joka liittyy Makkosen väitöskirjassaan kehittämään uuteen väsymismitoitusmenetelmään.

usa_seminaari.jpg

Matti Makkonen (oik.) keskustelee esityksestään Ted Nicholasin (Air Force Institute of Technology) ja Mehdi Shiranin (Norwegian University of Science and Technology) kanssa.

Lisätietoja:

Yliopettaja Matti Makkonen,
matti.makkonen@puv.fi

Takaisin