Ajankohtaista

VAMKille projektinhallinnan SM-kilpailuissa tuplavoitto

Julkaistu 2019-05-03 13:02:04 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun konetekniikan opiskelijoiden tiimi voitti projektinhallinnan Suomen mestaruuden jo toisena peräkkäisenä vuotena. Tänä vuonna VAMK sai tuplavoiton, sillä International Business -opiskelijoiden tiimi sijoittui kisassa hopealle. Kaikkiaan VAMKin tiimit ovat voittaneet kultaa kisassa jo 4 kertaa. Muut kisaan osallistuneet olivat Metropolia, Oulun yliopisto, SeAMK, TAMK ja Turun AMK.

VAMK-PM-SM-19_web.jpg

Projektinhallinnan SM-kilpailun voittajatiimi Ekku Jokimies (vas.), Miika Pohjola, Juuso Perälä ja Arttu Hannila sekä tiimin valmentajana toiminut yliopettaja Adebayo Agbejule. Kuva: Anssi Turunen

– Tiimi ennen kaikkea oli vahvuutemme. Olimme myös valmistautuneet hyvin. Opetuksen myötä olimme saaneet hyvän perusrakenteen projekteille, pohtivat tiimiläiset Arttu Hannila, Ekku Jokimies, Juuso Perälä ja Miika Pohjola syitä kisamenestykseen.

– Sanoisin, että luovuus, joustavuus muutosten keskellä ja ryhmähenki olivat vahvuutemme, kommentoivat toiseksi sijoittuneen VAMKin tiimin Nguyen Khanh Linh, Nguyen Vu Tu Phuong, Nguyen Le Diep Linh ja Luong Diem Quynh. Tiimin kärkisijoille valmensi Kenneth Norrgård.

IMG_3006_web.jpg

Kilpailussa toiseksi sijoittuneet VAMKin International Business -opiskelijat Diep Linh Nguyen Le (vas.), Luong Diem Quynh, Vu Tu Phuong Nguyen ja Khanh Linh Nguyen.

Aikataulun kireys yllätti molemmat tiimit, vaikka siihen oli osattukin varautua.
– Kisassa aika meni erittäin nopeasti. Tiesimme että tahti on tiukka, mutta se oli vielä tiukempi kuin olimme ajatelleet. Tehokasta peliaikaa oli käytännössä vain 3,5 tuntia, ja puolessa välissä tuli vielä projektin muutos, muistelevat Hannila ja Perälä.

Tiimin valmentajana toiminut yliopettaja Adebayo Agbejule antaa kaiken kunnian opiskelijoille, mutta pienen tiukkaamisen jälkeen suostuu pohtimaan myös VAMKin roolia toistuvassa menestyksessä.

– Teemme varmasti jotakin oikein. Opiskelijat ovat todella hyviä ja lisäksi olemme koettaneet löytää mahdollisimman hyvän tasapainon teorian ja käytännön välille. Uskon, että se on yksi menestyksen salaisuus. Opettajana ajattelen itseäni enemmän valmentajana. Opiskelijat toimivat tiiminä ja minä koetan kannustaa heitä oikeaan suuntaan. Opiskelijat inspiroivat minua tekemään parhaani. Osa kiitoksista kuuluu toki myös koulutuspäällikkö Lotta Saarikoskelle, joka joka vuosi kannustaa meitä osallistumaan tähän kilpailuun, kiteyttää yliopettaja Adebayo Agbejule.

– Tämä on meille neljäs SM-voitto ja ensimmäinen kerta, kun voitamme kultaa kahtena vuotena peräkkäin. VAMKin projektiosaamista vahvistaa myös se, että meillä on aiheesta ylempi Master of Engineering -koulutusohjelma, ja se pitää meidät vahvasti kehityksessä mukana, pohtii koulutuspäällikkö Lotta Saarikoski.

Opiskelijat kehottavat kaikkia kiinnostuneita lähtemään mukaan tällaisiin kilpailuihin. Seuraavaksi voittajatiimiä odottaakin valmistautuminen Saksan Nürnbergissä pidettäviin projektinhallinnan EM-kilpailuihin.
– Todella hyvä, opettavainen kokemus, toteaa Juuso Perälä.
– Saa nähdä, miten Saksassa menee, miettii Arttu Hannila.
– Haluan vielä lisätä, että tiimin ei pidä ajatella voittoa, vaan kokemusten hankkimista. Jos ajattelet voittamista, asetat itsellesi lisäpaineita. Voittaminen on kokemusten sivutuote, valmentaa Adebayo Agbejule.

Laajempi juttu on julkaistu tämän päivän Pohjalaisessa (3.5.2019)

Takaisin