Ajankohtaista

Vamkilaisia EUNIS-konferenssissa Tanskassa

EUNIS (European University Information Systems) -konferenssi pidettiin 24.-28.6.08 Århusin yliopistossa, Tanskassa. Konferenssin teemana oli Vision for IT in Higher Education. Konferenssissa oli 120 esitystä ja osallistujia 29:stä maasta, myös Euroopan ulkopuolelta esimerkiksi Perusta, Etelä-Afrikasta ja USA:sta. Vamkista mukana olivat opetusjohjaja Raijaliisa Laakkonen ja suunnittelija (virtuaaliopinnot, avoin AMK) Mira Pihlaja. Heidän esityksensä aiheena oli  "Changing the eLearning Platform and Supporting the Learning Process".

Painopiste konferenssissa olikin opetusteknologiassa ja virtuaalioppimisessa. Osallistujilla oli mahdollisuus nähdä hyvin suunniteltuja virtuaalisia esityksiä, joissa oli mahdollistettu kaikkien oppimiskanavien käyttö. Myös Bolognan prosessi oli esillä ja käytäväkeskusteluissa tuli esille, että kaikilla korkeakouluilla on samanlaisia ongelmia asian toteutuksessa. Konferenssissa toteutui hyvin ajatus: “If you have one idea and I have one too, and we share them, each of us has two ideas". Eräs mielenkiintoisimpia ja suurimmat suosionosoitukset saaneita esityksiä oli opetusteknologian professorin Sugata Mitran esitys "Learning Styles and Self Organizing Systems in Education". Esitykset ovat luettavissa osoitteessa http://eunis.dk/papers/ .

Seuraava konferenssi pidetään Espanjassa Santiago de Compostelassa 23.-26.6.09. Konferenssi sopii erittäin hyvin opetusteknologiasta ja virtuaaliopetuksesta kiinnostuneille opettajille, sillä siellä on mahdollisuus vaihtaa ja saada uusia ideoita ja malleja sekä luoda yhteistyösuhteita.

Teksti: Raijaliisa Laakkonen

Takaisin