Ajankohtaista

Vamk houkutteli koulutuksesta kiinnostuneita Opinlakeus-messuilla

Vamk esittäytyi tuleville opiskelijoille kolmatta kertaa järjestetyillä Opinlakeus-messuilla 20.-21.1. Seinäjoella. Messut tarjosivat kävijöille tietoa koulutuksesta aina toiselta asteelta korkeakouluihin sekä opintojen jälkeisistä työpaikkavaihtoehdoista. Messuilla vieraili kahden päivän aikana ennätysyleisö, kun noin 10 000 nuorta saapui ratkomaan opiskelu- ja ammatinvalintakysymyksiä.

Kansainvälistä opiskelutapaa henkivä Vamkin messuosasto ja be global -ilme herättivät potentiaalisissa hakijoissa huomiota ja uteliasta mielenkiintoa. Seinäjoki Areenassa riittikin vipinää ja kyselijöitä, kun maakunnan lukiolaiset, ammattiopistolaiset ja yläkoulujen oppilaat kiersivät tutustumassa eri koulutusvaihtoehtoihin. Messukävijöitä hauskuutti myös Vamkin oma maskotti kanadanhanhi Bertil, jonka kanssa messuvieraat pääsivät yhteiskuvaan.

Kauhavan lukiossa opiskelevat Jussi Kamppila, Pekka Hautanen, Niko Rantavuori, Jesse Kari ja Suvi-Marja Ojanperä tapasivat kauhavalaisen rakennustekniikan opiskelijan Pekka Pihlajamäen, joka kertoi Vamkin opintomahdollisuuksista ja opiskelusta ammattikorkeakoulussa.Bertil hurmasi teuvalaiset lukiolaiset Janina Joupin, Miro Koskenrannan, Sanni Hautamäen ja Hanna-Maria Peltosen, jotka kertoivat voivansa lähteä Vaasaan opiskelemaan. Bertilinä toimi International Business -linjalla tradenomiksi opiskeleva oululainen Joonas Soini ja kuvauksissa avusti kauhavalainen restonomiopiskelija Jukka Hirsimäki.

Messujen aikana hoidettiin myös tärkeitä verkostosuhteita Etelä-Pohjanmaan eri oppilaitosten opinto-ohjaajien ja opettajien kanssa. Alajärven lukion opinto-ohjaaja Anne Yli-Sissala oli vieraillut opiskelijoiden kanssa Vamkin ja yliopiston yhteisessä Lukiopäivässä. Kauden aikana on pidetty Vamk-info myös Alajärvellä.

- Nyt oppilaat ovat sitten hakemassa lisätietoja, mikä uppoaa aina paremmin, kun on saatu vähän ennakkotietoa ja käyty jo Vaasassa, Yli-Sissala summasi systemaattisen oppilaitosyhteistyön merkitystä.Vamkin maskotti Bertil hoiti pestiään erinomaisesti ja otti siipikainaloonsa kuvattavaksi Alajärven lukion opinto-ohjaajat. Anne Yli-Sissalalle (kuvassa vas.) Bertil oli tuttu jo lokakuisesta Lukiopäivästä.


Etelä-Pohjanmaan eri ammattiopistojen opiskelijat olivat aktiivisesti liikkeellä messuilla etsimässä jatko-opintopaikkoja. Myös opettajien kanssa ehdittiin vaihtaa kuulumisia. Kuvassa Vamkin opinto-ohjaaja Antti Ahola ja oppilaitoskoordinaattori Merja Salomäki-Jurkka sekä Sedu Lapuan tekniikan opettajat Raimo Lähdemäki ja Esko Koski.

Edellisvuosien tapaan messujen aloitusilta oli suunnattu nuorten vanhemmille ja aikuiskoulutuksesta kiinnostuneille. Vamkin messuosastolla piipahti tradenomiopinnoista kiinnostunut seinäjokelainen Tom Leppäpuska, joka oli hakemassa uusia tuulia omalle työuralleen.

- Sanovat, että aina välillä pitää uudistaa nahkaansa eli nyt voisi olla hyvä hetki sille, hän nauroi Vamkin opinto-ohjaaja Antti Aholalle.

Tradenomiopinnoista kiinnostunutta Tom Leppäpuskaa ilahdutti opintojen monipuolisuus ja hyvät mahdollisuudet saada kansainvälistä tuntumaa jo opiskeluaikana.

Opinlakeus-messujen kanssa yhtä aikaa Areenassa järjestettiin Yrittäjyyskasvatus 2010 -konferenssi, jossa 250 yrittäjyyskasvatuksen opettajaa, eri oppilaitosten asiantuntijaa ja yrittäjyyden parissa työskentelevää toimijaa pääsi tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan alan kuulumisia. Yrittäjyysteema näkyi tietysti myös Vamkin ständilla.Yrittäjyyskasvatus 2010 -konferenssiin osallistui Vamkista mm. eri yrittäjyysprojekteissa työskentelevä Jukka Rautio (kuvassa vas.), joka ehti piipahtaa tervehtimässä myös Vamk-esittelijöitä.

- Vamkin koulutusohjelmissa yrittäjyys on aina tavalla tai toisella leivottuna sisään opintoihin, mistä on iso hyöty myöhemmin työelämässä, vaikka ei itse yrittäjänä toimisikaan, kertoivat restonomiksi opiskeleva Ilmajoelta kotoisin oleva Johanna Vierikko sekä International Business -koulutusohjelmassa tradenomiksi opiskeleva Emma Liuski Kauhajoelta.

Kuvat: Vesa Sirén ja Merja Salomäki-Jurkka

Takaisin